'Ucurtmayı Vurmasınlar', 'Piano Piano Bacaksız' ve 'Abuzer Kadayıf' filmlerinin yonetmeni Tunc Başaran 81 yaşında solunum yetmezliği sebebiyle tedavi gorduğu hastanede hayatını kaybetti. Başaran'ın cenaze namazı Karacaahmet Şakirin Camii'nde kılındı. Vasiyeti uzerine Balıkesir Bandırma'ya goturulen Başaran, 20 Aralık Cuma gunu Haydar Cavuş Camii'nde cenaze namazının kılınmasının ardından defnedilecek. Oyuncu Meric Başaran ise abisinin olmeden once soylediği son sozleri soyledi.
[h=3]"COK UZGUNUM, AKLIMIN KOŞESİNDEN GECMEZDİ"[/h] Cenaze torenine sinema sektorunde pek cok yonetmen ve oyuncu katıldı. Cenaze toreninde Ucurtmayı Vurmasınlar filminde İnci karakterini canlandıran başrol oyuncusu Nur Surer de katıldı. Surer, "Benim oyunculuk kariyerimde onemli bir kilometre taşı oldu. Onun mimarıdır Tunc. Oyuncusunu cok seven bir yonetmen. Ucurtmayı Vurmasınlar filminden sonra Piano Piano Bacaksız'da da cocuk bir oyuncuyla calıştı. Cocuk oyuncu yonetme konusunda olağanustu bir yonetmen. Cok uzgunum. Aklımın koşesinden gecmezdi. İki uc gun once filmde oynayanlardan Hale Akınlı'yı kaybettik. Eski filmlere bakıyorum artık hayatta olmayanlar var. Sinema icin cok buyuk bir kayıp. Cok onemli bir yonetmendi" dedi.
[h=3]"OLMEDEN 15 DAKİKA ONCE 'CİCEK GİBİYİM' DEMİŞTİ"[/h] Kız kardeşi oyuncu Meric Başaran ise, "Uzun zamandır kanser tedavisi goruyordu denildi. Boyle bir şey yok. Cocukken gecirdiği ağır bir zaturre vardı. Vucutta aşırı enfeksiyon vardı. Tunc Başaran istediği gibi yaşadı. Olmeden 15 dakika once doktor 'Nasılsın?' diye sorduğunda 'Cicek gibiyim' dedi. 15 dakika sonra vucudu enfeksiyondan cok zayıf duştuğu icin uykusunda kalpten gitti abim. 2.5 ay once enfeksiyon teşhisi konuldu. Onu da zorla tedaviye goturduk. İstediği gibi oldu her şey" diye konuştu.
[h=3]"YAPTIĞI İŞLERDE COK BAŞARILI BİR YONETMENDİ"[/h] Tiyatro sanatcısı Can Kolukısa da "Eğitimini almış, ne yapacağını bilen ve yaptığı işlerde cok başarılı bir yonetmendi. Başaran'ın hangi filmine baksanız. Turkiye'de ilk 20 arasında yer alması gerekir. Ucurtmayı Vurmasınlar'dan, Hadi Gel'e pek cok filmi var. Yeşilcam'ın en onemli yonetmenlerine asistanlık yaptı" dedi.
[h=3]"YERİ PEK KOLAY DOLMAYACAK"[/h] Cenazeye katılan oyuncu Gokhan Mete ise, "Ben Tunc'la cok calıştım. Ben bu kadar rahat bir yonetmen tanımadım. Cok guzel bir calışma sistemi vardı. Reklamcılar iki uc gun uğraşırlar. Tunc 1-2 saatte bitirirdi. Allah rahmet eylesin onun yeri pek kolay dolmayacak" dedi.Başaran cenaze namazının ardından vasiyeti uzerine Bandırma'da defnedilmek uzere Bandırma'ya goturuldu.

Son dakika: Usta yonetmen Tunc Başaran hayatını kaybetti Kaynak: DHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Vefat eden Tunc Başaran'ın kız kardeşinden yurek burkan acıklama: Olmeden once cicek gibiyim demişti