Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gelecek Partisi hakkında yaptığı 'yaprak dokumu' benzetmesine yanıt veren Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, "Kimileri yaprağa baktığı zaman duşen bir yaprak gorur, kimileri bir yaprağa baktığı zaman bahar gorur. Sayın Cumhurbaşkanı duşen bir yaprak gormuştur. Biz bahar goruyoruz" dedi.
AK Parti'den istifa ederek Gelecek Partisi'ni kuran eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kurucular Kurulu toplantısı sonrasında alınan kararları acıklıyor. Davutoğlu, duzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gelecek Partisi logosuna yaptığı 'duşen yaprak' benzetmesini sordu. Davutoğlu, "Biz bahar goruyoruz" dedi.
İşte Davutoğlu'nun acıklamalarından satır başları:
"-Basın ve basın mensupları demokrasimizin en buyuk gucusunuz, basın mensuplarının neler cektiğini bakanlık ve başbakanlık donemimden biliyorum.
-Genel başkanlık ağır bir yuktur. Hedefi de kurumsallaşmayı sağladıktan sonra bu emaneti alıp daha iyi daha ehil nesillere tevhi etmektir. Biz de bu gorevi ustlendik.
-Musluman Hristiyan Sunni Alevi Kafkas kokenli olmak uzere hepimiz bir aradayız. Bizim temel hedefimiz kurumsallaşmayı en iyi şekilde yapmak. Halkımızın beklediği iletişim yontemini ve politikaları ortaya koymak. Allah utandırmasın.
[h=3]ERDOĞAN'A 'DUŞEN YAPRAK' YANITI[/h] -Bu yolda giderken Sayın Cumhurbaşkanı ile herhangi bir polemiğe girmemeye onem gostereceğim. Ancak gerek şahsiyetime gerekse temsil ettiğim arkadaşlarıma yonelik ağır suclama olunca cevap vermek hakkımızdır. Sayın Cumhurbaşkanı duşen bir yaprak gormuş, biz doğan baharı goruruz. Cumhurbaşkanımızın yaptığı atfa gelince o konuşmayı milletimiz cok iyi hatırlamaktadır. Bir kriz yaşanmasın, butun acımı yureğime gomerek o konuşmayı yaptım. Turkiye'de cumhurbaşkanlığı ve başbakanlık arasında bir catışma doğmasın diye yaptım. Cumhurbaşkanı benim kadim dostumdur bu hukuk bozulmasın diye yaptım. Aramızdaki mutabakatın gereği bunu yaptım. Cumhurbaşkanı elini vicdanına koysun 3,5 yıl bu mutabakata sağdık kalmak adına her turlu hakarete trol cetelerinin saldırılarına sabırla tahammul ettim. Konferanslarım engellendi. Sadece benim değil eşimin konferansları da engellendi."
Gelecek Partisi'nin tartışma konusu olan logosu [h=3]ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?[/h] Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsvicre ziyareti esnasında kendisini takip eden gazetecilere verdiği demecte, "AK Parti bir cınardır. Biliyorsunuz, yapraklar hazan mevsiminde dokulur. Bizim hazan mevsimimiz yok. Biz yolumuza devam ediyoruz. Şimdi onların durumu o. Kulliye'ye geldiğiniz zaman cınarlarımızın yapraklarını doktuğunu ama 4-5 ay sonra yine yeşillendiğini goreceksiniz. Duşen yaprak bir daha eski yerine donmuyor. Biz bunu trenden inenler olarak anlatmıştık. Arkadaşlarıma hep soyluyorum. 'Asla gundemimizde olmamalı. Herkes yoluna!' Biz zaten 'Durmak yok, yola devam' diyoruz ve calışmaya devam ediyoruz. Sadece bir şeyi soylemek herhalde yeterlidir. Ozellikle başbakanlık, genel başkanlık gorevini bıraktığı zaman bu arkadaşlardan birinin yaptığı konuşmayı dinlemişseniz veya dinlerseniz her şey orada mevcut" ifadelerini kullanmıştı.
[h=3]"GUNDEMİMİZİ MEŞGUL ETMİYORUZ"[/h] Mevcut yol arkadaşlarından ve teşkilatlarından memnun olduğu vurgusu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cok daha kararlı bir şekilde kongrelerimize hazırlanıyoruz. Kongrelerimizi yapıp, bu kongrelerde gelen arkadaşlarımızla da inşallah 2023 secimlerine gireceğiz. Bunun dışında başka hazırlanan var mı, yok mu ayrı konu. Varsa vardır. Biliyorsunuz bundan once de bu işi yaşadık. Ustelik de grup kuracak şekilde ayrıldılar. Ben burada sorsam, kac tanesinin ismini kacınız hatırlarsınız? Mesele bu. Onun icin biz gundemimizi bunlarla meşgul etmiyoruz. Bizim yapacak cok işimiz var. Biz onlara bakalım" demişti.
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Davutoğlu'nun kurduğu partiye ilk yorum [h=4]Haber Videosu[/h]: Ahmet Davutoğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'duşen yaprak' yanıtı: Biz bahar goruyoruz
Ahmet Davutoğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'duşen yaprak' yanıtı: Biz bahar goruyor
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●34 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Ahmet Davutoğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'duşen yaprak' yanıtı: Biz bahar goruyor