Duzce'de bir sigorta acentesinde muşteri temsilcisi olarak calışan Melek Arslan (33) sosyal medyada kendisi adına sahte hesap acarak kendisine yakın kişilerden para isteyen 2 kişiyi dedektif gibi iz surerek buldu. Melek Arslan iki kişiden şikayetci oldu.
Duzce'de bir sigorta acentesinde muşteri temsilcisi olarak calışan Melek Arslan, 9 ay once kendisini arayan bazı kişilerden adına sahte hesap acıldığını ve ceşitli bahanelerle kendilerinden para istendiğini oğrendi. Bunun uzerine harekete gecen Melek Arslan, 9 ay boyunca adeta bir dedektif gibi iz surerek kendisi adına hesap acan kişinin 20 yıl once oturduğu yerde komşusu olan M.Y. ile akrabası E.Y. olduğunu tespit etti. Melek Arslan iki kişi hakkında şikayetci oldu.
[h=3]"KENDİNE ACINDIRARAK PARALAR İSTİYOR"[/h] Melek Arslan, yaşadığı sureci anlatarak, 'Once dikkate almadığım birkac mesaj geldi. 'Melek hanım ben sizi tanıyorum ve babanızın arkadaşıyım' veya 'Sizin daha once oturduğunuz yerde oturuyorum. Sizin adınıza benimle yazışan bir bayan var' diye mesajlar aldım. Ben once bunlara inanmadım. 'Benimle sohbet etmek icin guzel bir numara bulmuşsunuz' diye tersledim. Bir zaman sonra bu mesajlar artmaya başladı. Tanıdığım insanlar bana ulaşmaya başladılar. Bazı ulaşanlar, 'Melek senin adını kullanarak biri beni aradı' dedi. Butun ailem ve ben tanınmış olduğumuz icin babamın adını kullanarak, benim adımı kullanarak arıyor. 'Yolda kaldım, yakıtım bitti, karnım ac, İstanbul cıkışındayım, Ankara cıkışındayım telefonumun şarjı bitti bir başkasından arıyorum, sosyal medyada telefonunuzu buldum, o yuzden bir tek sizi arayabildiğim icin sizden yardım istiyorum' gibi samimi ve inandırıcı kendine acındırarak paralar istiyor" dedi.
[h=3]"YAZIŞMALARI ERKEK, ARAMALARI KADIN YAPIYOR"[/h] Melek Arslan iki kişiyi tespit ettiğini belirterek, "2 kişiler. Biri erkek, biri kadın. Erkek olan yazışma bolumunden resmimi, kimlik bilgilerimi kullanarak tanışabilir miyiz' Arkadaş olabilir miyiz? diye başlayarak kadın oluşumu kullanarak ki bu bana yapılan cinsel taciz gibi ruhsal bir tacizdir. Kimlik bilgilerimi ve fotoğrafımı paylaşarak sohbet etmeye başlıyor. Birkac gun sohbet ettikten sonra yine aynı şekilde 'Yolda kaldım bana para gonderir misin" diyor. Yazışmaları erkek yapıyor, aramaları kadın yapıyor" diye konuştu.
[h=3]PAYLAŞIMLARI ELE VERDİ[/h] Melek Arslan, 9 ay boyunca şuphelendiği her kişinin sosyal medya paylaşımları tek tek takip ettiğini belirterek, şoyle konuştu: "Sonra ben bana ulaşan kişilerin verdiği bilgiyle, yazışmaların kopyasını bana attılar. Ben onların hepsini toplayarak 9 ay boyunca iz surdum. Gece 3'lere, 4'lere kadar uykusuz kaldım. İp ucları yakalamak icin cok caba sarf ettim. Sonra uzun sure duşundum ve bunu beni tanımayan birisi yapamaz dedim. Ablamın, babamın ve benim sosyal cevremi kullanıyor. Ayrıca benimle irtibata gecemeyecek kişilerden para istiyordu. Kendime bir liste cıkardım. Tahmin ettiğim kişileri eleye eleye onların paylaşımlarını takip ederek devam ettim. Sonrasında gecmişimden yaklaşık 20 yıl once aynı mahallede oturduğum bir erkeğin hesabının paylaşımlarının adıma acılan sahte hesapta ki paylaşımlarla aynı olduğunu gordum. Aynı tarihte, aynı paylaşımları yapmış. Oradan yola cıktım ve devamı geldi."
[h=3]"BENİ GORUNCE KACMAYA BAŞLADI"[/h] Şuphelerinin en cok yoğun olduğu M.Y'nin evine gittiğini soyleyen Melek Arslan, "Şuphelerimin en yoğunlaştığı kişinin adresine gitmeye karar verdim. Amacım oradan geciyormuşum da bir hal hatır sormak istedim gibi eve gittim. Ağız yoklama, nabız olcmek icin gittim. Benim nabız yoklamama gerek kalmaksızın, beni gorur gormez kacmaya başladı. Ben tek gitmemiştim. Ağabeyim ve eşim ile gittim. Ağabeyim yakaladı. 'Cok ozur dilerim evet ben yaptım, yokluktan yaptım, işsizlikten yaptım' gibi itiraflar gelmeye başladı" dedi.
İtirafların ardından Melek Arslan, Duzce Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulundu. M.Y ve E.Y. isimli kadın hakkında adli işlem başlatıldı.
Kaynak: DHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Genc kadın, adına sahte hesap acan kişileri dedektif gibi iz surerek buldu
Genc kadın, adına sahte hesap acan kişileri dedektif gibi iz surerek buldu
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●35 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Genc kadın, adına sahte hesap acan kişileri dedektif gibi iz surerek buldu