Adalar Kaymakamlığı, Buyukada'da gorulen "at vebası" olarak bilinen ruam hastalığıyla ilgili 81 atın itlaf edildiğini acıkladı. Kaymakamlık adaya hayvan giriş cıkışının durdurulduğunu acıkladı. Konuyla ilgili harekete gecen İstanbul Buyukşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ise at vebası salgınıyla ilgili olarak, "Bu konuda kesinlikle canlıyı ve doğayı koruma noktasında en ust seviyede takipcisiyiz" şeklinde konuştu.
[h=3]İMAMOĞLU RAPOR İSTEDİ[/h] İstanbul Buyukşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adalar'da bazı atlarda ruam hastalığı tespit edilmesi konusunda rapor istediğini belirtti.
CHP tarafından duzenlenen "Yerel Yonetimler ve Turizm Zirvesi"nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, Adalar'daki olayla ilgili soruya şu karşılığı verdi:
[h=3]"HENUZ BANA BİR BİLGİ ULAŞMADI"[/h] "Dun bu bilgiyi alır almaz bir rapor istedim. Henuz bana bir bilgi ulaşmadı. Bu konuda kesinlikle canlıyı ve doğayı koruma noktasında en ust seviyede takipcisiyiz. Adalar'da yıllardır var olan kontrolsuzluğu, tanımsızlığı ama ulaşım ama başka konularda... Bu sadece atların korunması değil, doğanın da korunması. Bircok konu var. Adalar'ın bu anlamda ihmal edilmişliği… Goreceksiniz bu yılın ilk yarısında yuzde 90'ı cozulmuş olacak. Fayton meselesinde daha hızlı davranacağız, daha erken bir şekilde acıklayacağız. Yuzde 90'ını cozmuş bir şekilde Adalar halkına ve İstanbulluya guzel mujdeler vereceğiz. Ama soylediğiniz sureci de takip ediyoruz."
Buyukada'nın karantinaya alınmasına sebep olan ruam hastalığı nedir? Prof. Dr. Seyyal Ak: Ruam hastalığı, insanlara ve diğer hayvanlara da bulaşabilir Son dakika: Buyukada'da 'at vebası' sonrası adaya hayvan giriş cıkışı yasaklandı Kaynak: AA[h=4]Haber Videosu[/h]: İBB Başkanı İmamoğlu, Buyukada'daki at vebası salgınıyla ilgili harekete gecti
İBB Başkanı İmamoğlu, Buyukada'daki at vebası salgınıyla ilgili harekete gecti
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●33 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- İBB Başkanı İmamoğlu, Buyukada'daki at vebası salgınıyla ilgili harekete gecti