Sanatcı Ebru Gundeş, ozel bir televizyon kanalında yayınlanan programda futbolcu Ufuk Ceylan ile gizlice goruştuğunu iddia eden sunucu Seren Serengil ile manken Deniz Akkaya hakkında hakaret ve ozel hayatın gizliliğini ihlal iddiasıyla suc duyurusunda bulunmuştu. Gundeş'in suc duyurusu uzerine Serengil ile Akkaya hakkında 'Sesli yazılı veya goruntulu bir ileti ile hakaret' ve 'Ozel hayatın gizliliğini ihlal etmek' suclarından 2 yıl 3 aydan 8 yıla kadar hapis istemiyle dava acılmıştı.
[h=3]"EBRU GUNDEŞ TAKDİR ETTİĞİM BİRİSİDİR"[/h] Beykoz 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılama gectiğimiz gunlerde karara bağlanmıştı. Yargılama aşamasında ifade veren sanık manken Deniz Akkaya savunmasında, "Programın formatı gereği gazete kupurlerinden oluşan haberleri kamuoyuyla paylaşıyoruz. Ebru Gundeş'in şahsına ve kişiliğine yonelik kasti bir eylemimiz olmadı. Hatta muşteki şahsen takdir ettiğim ve konserlerine gittiğim birisidir. Beraatimi talep ederim" ifadelerini kullanmıştı.
[h=3]"SUCLAMALARI KABUL ETMİYORUM, BERAATİMİ İSTİYORUM"[/h] Yargılama aşamasında ifade veren bir diğer sanık sunucu Seren Serengil ise ifadesinde, "Televizyon programında basında cıkan haberleri alarak sadece yorum yaptık. Ozel hayatın gizliliği kesinlikle ihlal edilmemiştir. Suclamaları kabul etmiyorum. Beraatimi talep ediyorum" şeklinde konuşmuştu.
Deniz Akkaya ve Seren Serengil [h=3]"KULİSTE CEKİLMİŞ BASİT BİR FOTOĞRAFTIR"[/h] Davada tanık olarak ifadesi alınan futbolcu Ufuk Ceylan, "Sanıklar Deniz Akkaya ve Seren Serengil tarafından yapılan haberlerin tumu asılsız ve gercek dışı olmakla birlikte haberlere adımın nicin konu edildiğini de anlayabilmiş değilim. Haberlere konu edilen fotoğraf sayın Ebru Gundeş ile 2015 yılında verilmiş bir konser sonrası kuliste cekilmiş basit bir fotoğraftır" diye beyanda bulunmuştu.
[h=3]MAHKEME GEREKCELİ KARARINI ACIKLADI[/h] Kararında sanıklar Deniz Akkaya ve Seren Serengil'in beraatine hukmeden mahkeme, gerekceli kararını acıkladı. Gerekceli kararda, 'Sesli yazılı veya goruntulu bir ileti ile hakaret' ve 'Ozel hayatın gizliliğini ihlal etmek' suclarının yasal unsurlarının oluşmadığı, basın ozgurluğu kapsamında değerlendirildiğinde bilgi verme ve eleştiri sınırları icerinde kaldığı gerekcesiyle beraat hukmu kurulduğu kaydedildi.
[h=3]"MAHKEME KARARIYLA TESCİL EDİLDİ"[/h] Yargılamaya ilişkin acıklama yapan sunucu Seren Serengil'in avukatı Ersoy Akdemir, "Muvekkilim Seren Serengil'in 'Turk aile yapısı' kavramının zarar gormemesi, korunması hassasiyeti ile yapmış olduğu bu yorum da tıpkı diğer tum haber, değerlendirme ve yorumlarda olduğu gibi hukuka uygun bulunmuş ve mahkeme kararıyla tescil edilmiştir" dedi.
Kaynak: İHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Ebru Gundeş'in Seren Serengil ve Deniz Akkaya'ya actığı davada gerekceli karar acıklandı
Ebru Gundeş'in Seren Serengil ve Deniz Akkaya'ya actığı davada gerekceli karar acıkla
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●38 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Ebru Gundeş'in Seren Serengil ve Deniz Akkaya'ya actığı davada gerekceli karar acıkla