Gectiğimiz mart ayında dokuz kişinin kaldığı evi yakan, dort kişinin hayatını kaybetmesine ve iki kişinin de yaralanmasına neden olan Ozkan Elmas'ın cezası belli oldu.
[h=3]"BEN DE BANA EN AĞIR CEZANIN VERİLMESİNİ İSTİYORUM"[/h] İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Ozkan Elmas. muştekiler ve taraf avukatları katıldı.
Muşteki avukatları, sanık Ozkan Elmas ve sanığa yardım iddiasıyla yargılanan amcası Yusuf Elmas'ın cezalandırılmasını ve cezalarında indirime gidilmemesini istedi.
Karar oncesi son sozleri sorulan sanık Ozkan Elmas, olayı kasten gercekleştirmediğini ve arkadaşlarıyla arasında herhangi bir husumet olmadığını one surerek, "Buraya geldiğimde kendimi savunmak icin konuşmayacaktım ama muşteki avukatlarının soylediğinin aksine ben bir plan yapmadım, olayı tasarlamadım. Arkadaşlarımın ailelerine saygımdan dolayı konuşmak istemedim. Ben de bana en ağır cezanın verilmesini istiyorum. Arkadaşlarıma zarar vereceğimi bilseydim o gun boyle bir şey yapmazdım. Malıma zarar verildiği icin yaptım." diye konuştu.
Sanığın savunmasının ardından karar icin salon boşaltıldığı sırada, olayda hayatını kaybeden Murat Kayacan'ın halası sanığa, "Sen canisin oğlum, 4 kişinin canını yaktın." dedi.
Aranın ardından davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Yusuf Elmas'ın tum suclardan beraatine hukmetti.
Heyet, sanık Ozkan Elmas'ı ise 4 kişiye karşı "tasarlayarak kasten oldurme" sucundan 4 kez ağırlaştırılmış muebbet hapis cezasına carptırdı.
Sanığa ayrıca 2 kişiye karşı "tasarlayarak kasten oldurmeye teşebbus" sucundan 36 yıl, "mala zarar verme" sucundan 2 yıl ve "genel guvenliği kasten tehlikeye sokmak" sucundan 2 yıl olmak uzere toplam 40 yıl hapis cezası veren heyet, sanığın tutukluluk halinin devamına hukmetti.
Sanık Ozkan Elmas'ın İzmir 21. Asliye Ceza Mahkemesi ve Kırklareli 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nce hakkında verilen cezaların erteleme koşullarını ihlal ettiğini belirten heyet, bu mahkemelere ihbarda bulunulmasına karar verdi.
[h=3]OLAY NASIL OLMUŞTU?[/h] Beyoğlu Asmalı Mescit Mahallesi Şehbender Sokağı'nda 9 kişinin kaldığı evde 4 Mart sabahı cıkan yangında, evdeki 4 kişi hayatını kaybetmiş, 2 kişi de yaralanmıştı.
Olayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Ozkan Elmas'ın, 4 kişiyi "yangın cıkarmak suretiyle tasarlayarak kasten oldurme" sucundan dort kez ağırlaştırılmış muebbet hapis cezasına carptırılması istenmişti.
Sanığın, olayda yaralanan iki kişiye yonelik, "yangın cıkarmak suretiyle tasarlayarak kasten oldurmeye teşebbus etme" sucundan 26 yıldan 40 yıla, "genel guvenliği kasten tehlikeye sokmak" sucundan 6 aydan 3 yıla, "mala zarar verme" sucundan da 2 yıl 4 aydan 11 yıla kadar olmak uzere toplam 18 yıl 10 aydan 54 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenen iddianamede, diğer sanık Yusuf Elmas'ın da "yangın cıkarmak suretiyle tasarlayarak kasten oldurmeye yardım etme", "yangın cıkarmak suretiyle tasarlayarak kasten oldurmeye teşebbus etmeye yardım" ve "genel guvenliği kasten tehlikeye sokmaya yardım" suclarından toplam 73 yıl 3 aydan 101,5 yıla kadar hapis cezasına carptırılması talep edilmişti.
Kaynak: AA[h=4]Haber Videosu[/h]: Yaktığı evde dort arkadaşının olumune neden olan şahsa 4 kez ağırlaştırılmış muebbet