Antalya'da Avukat Burcu Ozen'in (24) bacaklarında, bolgesel zayıflama icin gittiği diyetisyende soğuk lipoliz yontemi sonrasında yanmaya bağlı izler oluştu. Diyetisyen Buşra O. hakkında taksirle yaralama suclamasıyla dava acıldı. Suclamayı kabul etmeyen Diyetisyen Buşra O. ise izlerin gecici olduğunu iddia etti.
[h=3]İZLER GECİCİ DENİLDİ[/h] Muratpaşa ilcesinde Avukat Burcu Ozen, gecen yıl zayıflamak icin diyetisyen Buşra O.'ye ait guzellik merkezine gitti. Soğuk lipoliz denilen yontemle bolgesel zayıflama karşılığında 15 seans icin 1000 liraya anlaşan Ozen, 3 seans diyetisyene gitti. Uygulama sonunda her iki bacağının ic kısımlarında acı hisseden Ozen, izler de oluşunca yeniden merkeze gitti. Diyetisyen Buşra O., izlerin gecici olduğunu belirterek, Ozen'i evine gonderdi. Uzun sure gecmesine rağmen izler gecmeyince avukat Ozen, odediği paranın iade edilmesini istedi. İkili arasında anlaşmazlık cıkınca Ozen, diyetisyen Buşra O. hakkında suc duyurusunda bulundu. Savcı, 'taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma' suclamasıyla diyetisyen Buşra O., hakkında dava actı.
[h=3]"SOĞUK LİPOLİZ İCİN RUHSATIM YOK"[/h] Antalya 13. Asliye Ceza Mahkemesi'nde gorulen davanın ilk duruşmasında sanık Buşra O., kızarıklıkların normal olduğunu ve bir sure sonra gececeğini soyledi. Hata yapmadığını savunan Buşra O., "Hata yapmış olsaydım onceki seanslarda da yanıklar oluşurdu. Muştekiye 500 lira iade yapabileceğimi soyledim. Ama beni şikayet etmiş. Guzellik salonu işletmek icin ruhsatım var, lipoliz uygulaması yapmak icin ruhsatım yok. Buna gerek de yok. Muştekiye hasta onay formu ve bilgilendirme imzalatmadım. Suclamaları kabul etmiyorum" dedi.
[h=3]"İŞLEM YAPARKEN YANIMDA ESTETİSYEN DE VARDI"[/h] Buşra O., cildinde yanık olan kişinin mağduriyetinin giderilmesi icin konuştuğunu, ancak bunun kabul gormediğini soyledi. Buşra O., "Adli tıp raporu bu yanıkların gecici olduğunu beyan ediyor. Bu cihaz guzellik merkezlerinde bulundurulabilen bir cihaz. İşlem yaparken yanımda estetisyen de vardı. Onun kontrolu altında işlem yapıldı. Sozel olarak kişiye kızarıklık olabileceğini soyledik ama o bunların onemli olmadığını, tek derdinin zayıflamak olduğunu kaydetti" diye konuştu.
[h=3]"PSİKOLOJİM BOZULDU"[/h] Avukat Burcu Ozen ise kilo problemi olduğu icin diyetisyene gittiğini soyledi. Soğuk lipoliz yonteminden sonra bacağında buyuk acı hissettiğini belirten Ozen, sonradan oluşan izlerin canını cok sıktığını kaydetti. Ozen, "O sıralar kapalı havuza gidiyordum. İnsanlar bacağıma bakıp ne olduğunu, neden yandığını sormaya başladı. Soğuk lipoliz yaptırdığımı, bu nedenle yanık oluştuğunu anlattım ama bu sefer de neden spor ya da diyet yapmadın tarzında sorularla karşılaştım. Kolaya kactığıma yonelik ithamlarla karşılaştım. Psikolojim bozulduğu icin havuza gitmeyi bıraktım" dedi.
[h=3]"DENİZE GİREMİYORUM"[/h] İlk bir hafta sanki bacaklarında pişik varmış gibi yurumekte zorlandığını belirten Ozen, "Sonrasında izler gecer diye umut ediyordum. Diyetisyenle goruştum ve verdiğim parayı geri istedim. Seanslara devam etmek istemediğimi soyledim ama olumlu karşılık vermedi. İzlerin gecici olduğunu soyledi. Ozur bile dilemedi. Olan bacağıma oldu. 1 yıl gecti ama izler duruyor. Yazın izler yuzunden denize hic giremedim. Cunku yanık izlerinin hic guneş gormemesi gerekiyormuş. Yağlar kırılsın diye gittiğim uygulamadan, bacağım yanık cıktım" diye konuştu.Duruşma evrakın tamamlanması istemiyle ertelendi.
Kaynak: DHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Zayıflamak icin gittiği merkezde, bacakları yandı