Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malezya'da duzenlenen Kuala Lumpur Liderler Zirvesi'nde onemli acıklamalarda bulundu.Ticaret savaşlarının konuşulduğu donemde milli paralarla ticaret meselesinin aciliyet kazandığını belirten Erdoğan, "Bu konuda sizlerle beraber calışmaya hazırız. İslami finans meselesini de oncelikli gundemimize almamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.
Erdoğan'ın acıklamasından satırbaşları;
"Birlikte ne yapabiliriz sorusuna odaklanmamız gerektğine inanıyorum. Yabancı paralarla ticaret yerine milli paralarımızla ticaretin onemine dikkat cekiyoruz. Ticaret savaşlarının konuşulduğu donemde milli paralarla ticaret meselesi aciliyet kazanmıştır. Bu konuda sizlerle beraber calışmaya hazırız.
[h=3]"EĞİTİM KONUSUNDA CİDDİ SIKINTILARIMIZ BULUNUYOR"[/h] İslami finans meselesini de oncelikli gundemimize almamız gerekiyor. Faiz yerine uretimi ticareti merkeze alan alternatif finans kaynaklarında Malezya'nın dunyada oncu bir konumu var. Muslumanlar olarak son derece genc ve dinamik nufusa sahibiz ancak beşeri sermayeyi harekete gecirecek olan eğitim konusunda ciddi sıkıntılarımız bulunuyor. 2003 senesinde yuzde 80'i bulan dışa bağımlılığımızı yuzde 30'lara cekmiş bulunuyoruz. Uretim kabiliyetlerimizi ne kadar ceşitlendirirsek surdurme kalkınma hedeflerimize o derece yaklaşırız.
[h=3]"DUNYA GENELİNİN HALA ALTINDAYIZ"[/h] Muslumanlar olarak son derece genc ve dinamik nufusa sahibiz. Gerek okuma yazma gerekse kız cocuklarının okumasında dunya genelinin hala altındayız. Duşunce kuruluşlarımızın birbiriyle temaslarını artırabiliriz. Ulkemiz bu alanda da son 17 yılda pek cok onemli başarıya imza atmıştır."
[h=3]RUHANİ İLE BİR ARAYA GELDİLER[/h] Kuala Lumpur Zirvesi kapsamında Malezya'da bulunan Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile bir araya geldi.
[h=4]Haber Videosu[/h]: Erdoğan'dan milli paralarla ticaret cağrısı: Aciliyet kazanmıştır, biz hazırız
Erdoğan'dan milli paralarla ticaret cağrısı: Aciliyet kazanmıştır, biz hazırız
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●29 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Erdoğan'dan milli paralarla ticaret cağrısı: Aciliyet kazanmıştır, biz hazırız