İZMİR'in Ciğli ilcesinde 9 yıl boyunca tup bebek tedavisi goren 50 yaşındaki Aylin Erdoğan, 14'uncu denemesinde, ucuz bebek sahibi oldu. Annelik ozlemi ucuzlerini kucağına alınca dinen patoloji hekimi Aylin Erdoğan, "Bir gun bile anne olamayacağımı duşunmedim. Bu yuzden hep devam ettim. Anne olmak isteyen herkesin sonunda başaracağına inanıyorum" dedi.
[h=3]13 DEFA BAŞARISIZ OLDU[/h] Ciğli'de yaşayan Aylin ve Ertan Erdoğan cifti, 9 yıllık evlilikleri boyunca cocuk sahibi olmanın hayalini kurdu. 13 defa başarısızlıkla sonuclanan tup bebek denemesinin ardından gittiği hastanede 14'uncu denemede ucuz bebeklere hamile olduğu haberini alan Aylin Erdoğan, mucadelesiyle anne olmak isteyen herkese umut oldu. Kendisi de patoloji hekimi olan Erdoğan, 5 Aralık gunu 34 haftalık ikisi kız, biri erkek olan bebeklerini dunyaya getirmenin tarifsiz mutluluğunu yaşadı. Bebeklerine Tardu, Tansu ve Tanyu ismini veren Erdoğan, "14'uncu tup bebek denememde hamile kaldım. Maddi manevi cok yıpratıcı bir surecti, ama ben cok inandım. Hicbir zaman bir gun anne olacağıma dair icimde bir şuphe olmadı. Bu yuzden hep devam ettim. Profesyoneller tarafından 'dur' dendi, ama ben cok inandım ve bunun cok onemli olduğunu duşunuyorum. İnsanın umutsuzluğa kapıldığı hicbir konuda başarıya ulaşacağını duşunmuyorum. Anne olmak isteyen herkesin eninde sonunda anne olacağına inanıyorum" diye konuştu.
[h=3]"HİSSETTİĞİM ŞEYLERİ İFADE EDECEK KELİME YOK"[/h] Ucuz bebeklerini dunyaya getirmenin mutluluğunu yaşayan Erdoğan, sozlerini şoyle surdurdu: "Hurafelerle değil, bilimle hareket edin. Ben cok danıştım, cok sordum, cok okudum. Son calışmaların ışığındaki takiplere mutlaka gittim. Gebe kaldıktan sonraki surec de cok onemliydi. Hastanenin ve hekimin iyi secilmesi gerekiyor. Doğumdan sonra onları kucağıma aldığımda hissettiğim şeyleri ifade edecek bir kelime olduğunu duşunmuyorum. Cok acı cekmeme rağmen ve ağrılarım olmasına rağmen her sarıldığımda bambaşka bir şey hissettim. İsimlerini oz Turkce koydum. Oğlumun ismi Tardu armağan, Tansu mucize ve Tanyu yuce anlamına geliyor. Onlar benim icin hakikaten mucize ve armağanlar. Anne olmak icin bilimsel her yontem araştırılmalı. Anne olmak isteyenler, onlara uygun olduklarını duşundukleri yontemi secip iclerine sindirsinler ve iyi merkezlere gitsinler. Gercekleri durustce soyleyecek hekimlerle calışsınlar. Anne olma umutlarından asla vazgecmesinler."
[h=3]"HASTANIN İNANCINI KAYBETMEMESİ ONEMLİ"[/h] Aylin Erdoğan'ın gebelik surecini takip eden doktorlardan Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Emre Canverenler, pozitif yaklaşıma dikkat cekerek, şoyle konuştu: "Aylin Hanım gerek yaşı itibariyle, gerekse 14'uncu tup bebek denemesinin sonucunda hamile kalması ve ucuz bebekleri olması sebebiyle takibimiz acısından son derece ozellikli bir gebeydi. Butun riskleri en baştan detaylı bicimde kendisiyle goruştuk. Butun oluşabilecek surecleri enine boyuna konuştuk, ancak her zaman pozitif kişiliğe sahip biri olduğu icin gebeliğinin guzel gececeğine kendisi inanmıştı. Adım adım tum sureci takip ettik. Butun tarama testlerinden başarıyla gecti. Şekeri, tansiyonu cıkmadı, down sendromu acısından herhangi bir sıkıntı meydana gelmedi. Pozitif yaklaşımın gebelik surecini olumlu yonde etkilediğini duşunuyorum. 34 hafta 3 gun sonunda kendisinin doğumunu gercekleştirdik. Bebekler elbette yeni doğan yoğun bakım gozleminde kaldılar, ancak oradan da problemsiz bir şekilde cıktılar. Riskli gebeliklerde hekimlerin onerilerine uyulması ve hastanın hicbir zaman inancını kaybetmemesi oldukca onemli."
[h=3]"ANNENİN POZİTİF ENERJİSİ COCUĞA YANSIYOR"[/h] Gebelik surecinde anneye oluşabilecek sağlık sorunları acısından karşılıklı diyalog halinde anneye guven sağlandığını soyleyen Yeni Doğan Yoğun Bakım Sorumlusu Cocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Cem Cicek, şunları soyledi: "Anne de hekim olması nedeniyle oluşabilecek sorunları daha onceden tahmin etmesine rağmen olayı cok iyi karşıladı. Bu bizim icin cok onemli bir kriterdir. Annenin pozitif enerjisi cocuğa yansıyor. Bebeklerimiz ucuz olmalarına rağmen, diğer ucuz bebeklere gore daha sağlıklı doğdular, ben de bunu annenin pozitif enerjisine bağlıyorum. İkisi kız, biri oğlan olan bebeklerimiz sınırda premature bebeklerdi, biz de takibine başladık ve beşinci gunde bebekler emmek istedi. Beklentimiz 14 gun icerisinde cıkmaktı ama bebekler 5'inci gunde cıkmaya başladı. Şu anda bebeklerimiz sağlıklı. Bizim icin 50 yaşında bir anneden sağlıklı ucuz bebeklerin dunyaya gelmesi bir mucizedir."
Kaynak: DHA[h=4]Haber Videosu[/h]: 50 yaşındaki kadın 14. tup bebek denemesinde ucuzlerini kucağına aldı
50 yaşındaki kadın 14. tup bebek denemesinde ucuzlerini kucağına aldı
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●29 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- 50 yaşındaki kadın 14. tup bebek denemesinde ucuzlerini kucağına aldı