Bakanlıktan yapılan acıklamada, basında ve sosyal medyada yer alan "Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 830 Suriyeli oğretmen atandı" iddialarının gerceği yansıtmadığı belirtildi.
[h=3]"SURİYELİ GONULLU EĞİTİCİLERDİR"[/h] Bakanlığa bağlı eğitim oğretim kurumlarında, oğretmen istihdamına ilişkin koşulların ilgili mevzuat cercevesinde belirlendiği vurgulanan acıklamada, şunlar kaydedildi:
"Okullara oğretmen olarak atandığı ileri surulen kişiler, daha once gecici eğitim merkezlerinde gorev yapmakta olan Suriyeli gonullu eğiticilerdir. Soz konusu kişiler, eğitici eğitimi surecinin ardından sınava girerek sertifika almaya hak kazanan kişiler arasından belirlenmiştir. Bu kişiler 'Suriyeli Gonullu Eğitici Taahhutnamesi' kapsamında, Suriyeli cocukların okula uyum surecine destek olmak uzere sınıf dışı etkinlikler, saha calışmaları, tercumanlık, aile bilgilendirme faaliyetleri gibi belirlenen alanlarda gecici sureyle gorev almaktadır. Suriyeli gonullu eğiticilerin oğretmen kadrosunda yer alması, mumkun değildir. Soz konusu gonullu eğiticilerin teşvik ucreti odemeleri, anlaşmalar kapsamında UNICEF tarafından yapılmaktadır."
Kaynak: AA[h=4]Haber Videosu[/h]: MEB'den "830 Suriyeli oğretmen atandığı" iddiasına ilişkin acıklama