Haberler.com/Kerem YILMAZ
Mardin'in Derik ilcesinde Belediye Başkan Vekili olarak gorevlendirilen el yapımı patlayıcıyla şehit olan Kaymakam Muhammed Fatih Safiturk'un babası Asım Safiturk, İYİ Partili milletvekili Lutfu Turkkan'ın kendisinin fotoğrafını cekip 'Kim bu sarıklı arkadaş?' sozune tepki gosterdi.
4 yıldır oğlunun acısını yaşayan Asım Safiturk, sarıkla Meclis'e gitmesinden rahatsız olan İYİ partili vekilin paylaşımıyla ilgili haberler.com'a ozel acıklamalarda bulundu.
[h=3]"TERORU TEMSİL EDENLERLE OTURUYOR DA BİZDEN NE RAHATSIZLIĞI DUYUYOR?"[/h] Emekli imam olan Safiturk, kıyafetine skandal yorum yapan vekille ilgili "Bir din adamına, şehit babasına 'kim bu arkadaş?' diye hitap etmesini yadırgıyorum. Sizin vasıtanızla ben ona soruyorum: Bizim cocuklarımızı, askerlerimizi, polislerimizi şehit eden teroru temsil eden milletvekilleriyle yan yana Meclis'te oturuyor, konuşuyor ondan hic gocunmuyor da bizden ne rahatsızlığı duyuyor? Buna akıl erdiremedim. Ben ona dava acabilirdim ama bulunduğum mevkiye yakışmıyor. Yoksa hakaret davası acabilirdim. Bana yapılan bu hakareti butun millete yapılmış olarak kabul ediyorum kınıyorum. Ve savcıları da goreve davet ediyorum" dedi.
Şehit babası Asım Safiturk- Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safiturk [h=3]"BU ADAMI İYİ GORMUYORUM"[/h] Safiturk, "Ağır bir bedel odemişim bu vatana. Şehit kaymakam babasıyım. Bana bu milleti temsil eden Meclis'e girmemi cok goren, kıyafetimle dalga gecer gibi 'arkadaş kimdir?' şeklinde soran bir adamı tabii ki iyi gormuyorum. Benim babamın dedesi Trabzon'da Ruslar tarafından şehit olmuştur. Annemin babası da Van'da Ermeniler tarafından şehit olmuştur. Benim cocuğum Mardin'de şehit olmuştur. Ben 80 yaşındayım vatan icin millet icin bayrak icin her an şehit olmaya hazırım" ifadelerini kullandı.
Lutfu Turkkan'ın skandal paylaşımı [h=3]"MECLİS, SARIKLI CUBBELİ KİŞİLERLE ACILDI"[/h] Kendisinden ozur dilenmediğini vurgulayan Safiturk, "Yuzde 99'u Musluman olan bir milletin Meclis'i alimlerle sarıklı cubbeli bir şekilde dualarla tekbirlerle acıldı. Meclis'e de rastgele girmiş değilim. Milletvekilin onderliğinde beraber girdik. Bana ithamda bulunan arkadaşı yadırgıyorum kınıyorum. Benden halen ozur dilemediler cevap da vermediler." şeklinde konuştu.
İYİ Partili vekilin rahatsız olduğu fotoğraf [h=3]"MERAL HANIM'DAN OZUR BEKLERDİM"[/h] İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in de sessiz kaldığını ifade eden şehit babası, "Meral Hanım'ı da merak ediyorum acaba ne soyleyecek? Bu konuda diyeceği bir şey var mı? Halen bana daha cevap da vermemiştir. Ozur dileme şeklinde Meral Hanım'dan bir acıklama beklerdim. Meclis'te benden niye rahatsız oluyorlar? Bu milletin butun camilerinde imamlarımız bu kıyafetlerle millete hitap ediyor. Bundan nasıl rahatsız oldu ben bu işi cozmuş değilim" ifadelerini kullandı.
[h=4]Haber Videosu[/h]: Şehit babası Safiturk'ten İYİ Partili vekile tokat gibi sozler: Meclis'te teroru temsil eden vekillerle otururken gocunmuyor