Muşerref, paylaştığı videoyla hakkında verilen idam kararına tepki gosterdi. Goruntuleri Pakistan medyasında paylaşılan Muşerref, kararı televizyondan oğrendiğini soyleyerek, "Birisi hakkında kendisinin ya da avukatının savunma yapmasına musaade edilmeden boyle bir karar verilen davanın başka bir orneği yoktur." dedi.
Muşerref, savunmasını goruntulu olarak yapmak istediğini ancak bunun da kabul edilmediğini ifade ederek, hukukun ustunluğu kuralının dava boyunca gozardı edildiğini vurguladı.
[h=3]"DAVA KİŞİSEL İNTİKAM HİSSİYLE ACILDI"[/h] Davanın kendisine karşı kişisel intikam hissiyle acıldığını soyleyen Muşerref, "Bu davanın gorulmesine bile gerek yoktu. Bu dava yuksek pozisyonlarda olup gorevini kotuye kullanan bazı insanlar tarafından tamamen bana karşı kişisel intikam almak icin acıldı. Boylesine yasayı kotuye kullanmak, bir kişiyi hedef almak ve olayları istedikleri gibi kullanmak niyetlerinin ne olduğunu gosteriyor." diye konuştu.
[h=3]"PAKİSTAN YARGISINA GUVENİYORUM"[/h] Muşerref, Pakistan Anayasa Mahkemesi Başkanı Asıf Said Khosa'yı da eleştirerek, "Benim donemimde kişisel fayda sağlayan hakimler bana karşı nasıl karar verebilir?" diye sordu.
Ordu ve halka kendisini desteklediği icin teşekkur eden Muşerref, "Bir sonraki adımıma avukatlarımla goruşerek karar vereceğim. Hukukun ustunluğune inanan Pakistan yargısına guveniyorum." ifadelerini kullandı.
[h=3]VATANA İHANETTEN İDAM CEZASI ALDI[/h] Darbeyle 1999'da goreve gelen Muşerref, 2001'de resmen Cumhurbaşkanı olmuştu. Muşerref, 2007'de gorev suresinin uzatılması isteğine karşı cıkılmasının ardından anayasayı askıya almış ve olağanustu hal ilan etmişti. Bir yıl sonra, meclise gorevden alınması icin sunulan tasarının ardından istifa eden Muşerref hakkında, 2013'te anayasayı ihlal ve vatana ihanet sucundan dava acılmıştı.
Bu tarihten beri surekli yeniden gorulen ve ertelenen dava 17 Aralık'ta sonuclanmış ve Muşerref idam cezasına carptırılmıştı. Muşerref, 2016'dan beri tedavi icin gittiği Dubai'de yaşıyor.
Kaynak: AA[h=4]Haber Videosu[/h]: Pervez Muşerref'ten idam kararına ilk tepki: Dava kişisel intikam icin acıldı