Muğla'nın Fethiye ilcesinde, uzerinde Arapca harflerle 'Allah' yazılı cennet elması gorenleri şaşırttı. Bahcesinden cennet elması meyvesi toplamak isteyen vatandaş, uzerinde yazanı gorunce Arapca bilen arkadaşlarından yardım istedi.
[h=3]ŞEKİL, KENDİLİĞİNDEN BELİRDİ[/h] Menteşeoğlu Mahallesi'ndeki 1 donumluk bahcesinde limon, zeytin ve cennet elması ağacları bulunan ciftci Mustafa Varlı (43), bugun sabah saatlerinde meyve toplamak istedi. Ağactan kopardığı cennet elmasının uzerinde Arapca harflerle 'Allah' yazdığını fark eden Varlı, Arapca bilen arkadaşlarından yardım istedi. Elmanın uzerinde kendiliğinden beliren şeklin Arapca 'Allah' yazısıyla buyuk benzerlik gosterdiğini oğrenen Varlı, meyveyi korumaya ve saklamaya karar verdi.
[h=3]"UZUN YILLAR SAKLAMAK İSTİYORUM"[/h] Meyve ağaclarının bulunduğu bahceyi 15 yıl once satın aldığını belirten Varlı, cennet elmalarını toplamak isterken meyvelerden birinin uzerinde 'Allah' yazdığını gorduğunu soyledi. Arapcaya hakim arkadaşlarının da bunu onayladığını anlatan Varlı, "Buyuk şaşkınlık ve mutluluk yaşadım. Meyveyi goren herkes cok şaşırdı. Diğer meyveleri yesek de bu cennet elmasını yemeyeceğim. Meyvemizi saklamak istiyorum. Dinimiz gereği meyvenin belden aşağıda tutulmamasına ve iyi korunmasına ozen gosteriyorum" dedi. Meyveyi satmayı duşunmediğini vurgulayan Varlı, tek amacının cennet elmasını uzun yıllar koruyabilmek olduğunu kaydetti.
Kaynak: DHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Topladığı meyvelerden birinin uzerinde yazanı goren ciftci cok şaşırdı: Omur boyu saklayacağım
Topladığı meyvelerden birinin uzerinde yazanı goren ciftci cok şaşırdı: Omur boyu sak
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●33 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Topladığı meyvelerden birinin uzerinde yazanı goren ciftci cok şaşırdı: Omur boyu sak