Milli Eğitim Bakanı (MEB) Bakanı Ziya Selcuk, Doğa Koleji'nin satış ve devir işlemleriyle ilgili acıklamalarda bulundu. Kamu kaynaklarıyla şirket kurtarma gibi bir planlarının olmadığını belirten Bakan Selcuk, "Amacımız cocukların eğitim ve oğretiminin aksamamasıdır." dedi.
Bakan Selcuk, maaş krizinin yaşandığı Doğa Koleji'nde gorevli oğretmenler ve velilerle bir araya geldi. Goruşmenin ardından acıklamalarda bulunan Selcuk'un konuşmasından one cıkan kısımlar şoyle:
[h=3]"OĞRENCİLERİMİZİ RESMİ OKULLARA YERLEŞTİRME KONUSUNDA PLANLARIMIZ HAZIR"[/h] "Bu sureci en başından beri cok yakından takip ediyoruz. her turlu ihtimale karşı da tedbirimizi almış durumdayız. Gerekirse tum oğrencilerimizi resmi okullara yerleştirme konusunda planlarımız hazır. Ozel okul temsilcileriyle de defalarca toplantı yapıp ihtimalleri değerlendirdik. Sonlandırma işlemini yapmak cok basit. Fakat bunun sonucunda oğretmenlerin ve diğer kişilerin cok buyuk sorunlarla karşılaşacağı cok acık. Oğretmen arkadaşlarımıza cok teşekkur ediyorum. Satış ve devir surecini cok yakından takip ediyoruz. Satış ve devre dair calışmaların cok etkin şekilde yurutulduğunu takip ediyoruz. Taraflarla temas halindeyiz. Cok yakın zamanda satışın gercekleşmesine yonelik gereken tedbirleri alıyoruz. Temennimiz satış surecinin olumlu tamamlanması olup kamu kaynaklarıyla şirket kurtarma şeklinde bir planımız olmadığını belirtmek isterim. Bizim icin onemli olan cocuklar.
[h=3]"HER TURLU HAZIRLIĞI YAPMAK KONUSUNDA PLANLARIMIZ HAZIR"[/h] Eylemlere cocukların katılması konusunda ozel hassasiyet bekliyorum. Bu tur sorunların yaşanmaması konusunda gerekli yasal duzenlemelerin yapılması konusunda ayrı calışmalarımız da var. 5580 sayılı kanunda gerekli duzenleme yapılarak kurumlardan acılışta mali teminat ve en az sermaye şartı ve ozel okul sahiplerinin sadece eğitimle uğraşması konusunda calışmalarımızı acıklamıştık. Bu konuyu daha da netleştirmek istiyoruz. Cok kısa sure icerisinde bu satış ve devirle ilgili olumlu haberlerin bir an once gelmesini umit ediyoruz. Bunun olmaması halinde de ilgili tum bireyler emin olsun biz bununla ilgili A, B ve C planı konusunda her turlu hazırlığı yapmak konusunda planlamalarımız hazır.
[h=3]SATIŞ İDDİALARINA İLİŞKİN ACIKLAMA[/h] (Bugun cıkan satışa ilişkin haberlere yonelik) Biz somut olaylara bakarız. MEB'in yetki ve sorumluluğu sadece belirli kuralların işlememesi halinde belirli kurumların faaliyetini sonlandırmakla sınırlı. Fakat bizim icin cocuk ve oğretmenlerimiz soz konusu. Cocuklarımız ve oğretmenlerimizin lehine sonuclanması icin dikkatle takip ediyoruz. "
[h=4]Haber Videosu[/h]: Son dakika: Milli Eğitim Bakanı Selcuk: Doğa Koleji'ni kamu kaynaklarıyla kurtarma planımız yok