Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, goruşmeleri devam eden Milli Eğitim Şurası’nda Turizm Meslek Liselerinde alkollu icki ve kokteyl dersinin kaldırılması kararını ‘yanlış’ olarak değerlendirdi. Bayındır, soz konusu kararın Turk turizmini olumsuz etkileyeceğini soyledi.

Milli Eğitim Şurası’ndan cıkan kararlar gundemde yer tutmaya devam ederken, Otelcilik ve Turizm Meslek Liselerinin programından alkollu icki ve kokteyl hazırlama dersinin kaldırılması onerisinin komisyonda kabul edilmesine turizmciler tepki gosterdi. Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Yonetim Kurulu Başkanı Timur Bayındır, kararı ‘yanlış’ olarak nitelerken, soz konusu kararın Turk turizmine olumsuz yansımalarının olacağını soyledi.

HEDEFLER TUTMAZ

Bayındır “Kultur ve Turizm Bakanlığının 2023 Turizm Stratejisi gereği Turizmde 50 milyar dolar gelir hedefimiz var. Turizmde buyuk hedeflerin konulduğu bir donemde boyle bir kararı doğru bulmuyoruz. Son derece yanlış bir karar. Turiste hizmet verecek olan personeli otelcilik ve turizm meslek liselerinde eğitmezsek turistlere ne yedireceğiz ne icireceğiz. Bu tip kararlarla ve bakış acısıyla hedeflere ulaşabilmek mumkun değil” dedi. Diğer yandan turizm eğitiminin ayrılmaz bir parcası olan bu dersin diğer Meslek Liselerindeki branş derslerden bir farkı olmadığını belirten Bayındır “ mesleki derslerde verilen eğitimler işin bir parcası olarak verilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığımızca Sektorumuzden bir goruş alınmadan bu kararın hayata gecirilmeyeceğini ve yanlıştan donuleceğini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Oğretim Programları ve Haftalık Ders Cizelgeleri Komisyonu'nda Eğitim Bir Sen tarafından turizm ve otelcilik meslek liselerinde 'Alkollu İcecek ve Kokteyl Servisi' dersinin kaldırılmasına yonelik oneri, once reddedilmiş, ancak bir sonraki oturumda kabul edilmişti. Bu kararın alınması, dersin kaldırılması şûra genel kuruluna sunulacak oneriler listesinde olacağı anlamına geliyor.

Kaynak