Open Media ’da yer alan bir habere gore Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, iceriği guvenlik risklerine rağmen Microsoft ’un Windows XP işletim sistemini kullanmaya devam ediyor. Microsoft, 2014 yılının Nisan ayında Windows XP ’ye guvenlik guncellemelerini gondermeyi bırakmıştı ki bu da bilgisayar korsanlığı girişimlerine karşı işletim sistemini korunmasız hale getiriyor.
2016 yılında sistemlerinde Windows XP işletim sistemi kullanan Avustralya ’daki bir hastane, virus saldırısına uğramıştı ve hastanenin tum operasyonlarını ele gecirmişti. Windows XP, barındırdığı bu risklere rağmen bircok kişi, ATM ve hukûmet kurumlarına kullanılmaya devam ediliyor.
[h=2]Windows XP[/h]
OpenMedia ’nın belirlemelerine gore Putin ’in Kremlin ’deki ofisinde ve Moskova yakınlarındaki resmi Novo-Ogaryovo konutundaki bilgisayarlarda halen Windows XP kullanılıyor. Rusya Internet Protection Society yoneticisi de Putin ’in bilgisayarlarında eski bir Windows surumu kullanıldığını doğruladı.
İşin bir diğer ilginc yanıysa Windows XP ’nin, Rusya ’nın hukûmet ajanslarında kullanılmasına izin verilen son işletim sistemi olması. Windows 10 ise devlet sırlarının tutulmadığı hukûmet ofislerinde kullanılabiliyor.
Ayrıca bunlara ek olarak Rusya ’nın daha buyuk bir planı var: ofislerindeki tum populer işletim sistemlerini terk etmek ve kendi geliştirdikleri Linux temelli işletim sistemini kullanmaya başlamak. Putin, ayrıca Rusya ’nın internetini dunyanın geri kalanından izole eden kanunu da kabul etmişti.
Dış etkilerden tamamen kacınmak isteyen Rusya, gectiğimiz donemlerde kendi Wikipedia ’sını cıkartma kararı da almıştı. Ulkede ayrıca tum akıllı telefonların, PC ’lerin ve diğer elektroniklerin onceden yuklu Rus yazılımıyla gelmesini zorunlu kılan tasarı duyurulmuştu.
Gorunuşe gore Rusya, ilerleyen donemlerde kendisini dış dunyaya tamamen kapatabilecek altyapı calışmaları konusunda oldukca ciddi. Peki, siz Rusya ’nın bu hamleleri hakkında ne duşunuyorsunuz? Fikirlerinizi, yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Windows XP Kullanıyor
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●24 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Windows XP Kullanıyor