Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsvicre ziyareti esnasında kendisini takip eden medya mensuplarına bir demec verdi. Gundeme dair onemli acıklamalarda bulunan Erdoğan, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yeni parti kurmasıyla ilgili soruya, "Biliyorsunuz bundan once de bu işi yaşadık. Ustelik de grup kuracak şekilde ayrıldılar. Ben burada sorsam, kac tanesinin ismini kacınız hatırlarsınız? Mesele bu. Onun icin biz gundemimizi bunlarla meşgul etmiyoruz. Bizim yapacak cok işimiz var. Biz onlara bakalım" şeklinde yanıt verdi.
SORU: AK Parti kuruluşundan bu yana pek cok sınamayla karşılaştı. Şimdi AK Parti'nin icinden neşet eden siyasi hareketlerle ilgili yeni bir sınama soz konusu. Bakıldığında AK Parti cınarından kopan bir yaprak soz konusu. Omru ne olur? Kurulmakta olan diğer siyasi parti bağlamında ise tabanı bolmek buyuk bir vebal değil mi sizce?
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cınardan kopan bir yaprak dediniz… AK Parti bir cınardır. Biliyorsunuz, yapraklar hazan mevsiminde dokulur. Bizim hazan mevsimimiz yok. Biz yolumuza devam ediyoruz. Şimdi onların durumu o. Kulliye'ye geldiğiniz zaman cınarlarımızın yapraklarını doktuğunu ama 4-5 ay sonra yine yeşillendiğini goreceksiniz. Duşen yaprak bir daha eski yerine donmuyor. Biz bunu trenden inenler olarak anlatmıştık. Arkadaşlarıma hep soyluyorum: "Asla gundemimizde olmamalı. Herkes yoluna!" Biz zaten "Durmak yok, yola devam" diyoruz ve calışmaya devam ediyoruz. Sadece bir şeyi soylemek herhalde yeterlidir: Ozellikle başbakanlık, genel başkanlık gorevini bıraktığı zaman bu arkadaşlardan birinin yaptığı konuşmayı dinlemişseniz veya dinlerseniz her şey orada mevcut.
[h=3]"GUNDEMİMİZİ MEŞGUL ETMİYORUZ"[/h] Mevcut yol arkadaşlarından ve teşkilatlarından memnun olduğu vurgusu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cok daha kararlı bir şekilde kongrelerimize hazırlanıyoruz. Kongrelerimizi yapıp, bu kongrelerde gelen arkadaşlarımızla da inşallah 2023 secimlerine gireceğiz. Bunun dışında başka hazırlanan var mı, yok mu ayrı konu. Varsa vardır. Biliyorsunuz bundan once de bu işi yaşadık. Ustelik de grup kuracak şekilde ayrıldılar. Ben burada sorsam, kac tanesinin ismini kacınız hatırlarsınız? Mesele bu. Onun icin biz gundemimizi bunlarla meşgul etmiyoruz. Bizim yapacak cok işimiz var. Biz onlara bakalım" dedi.
[h=4]Haber Videosu[/h]: Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Davutoğlu'nun kurduğu partiye ilk yorum