Enerji Piyasası Duzenleme Kurumu (EPDK) koordinatorluğunde, Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) ve Turkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği (GAZBİR) tarafından duzenlenen "4. Enerjide Ar-Ge Calıştayı"nda konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Donmez, Libya'daki gelişmelere ilişkin onemli bir acıklamada bulundu.
Donmez, Turkiye ile Libya arasında imzalanan Akdeniz'de munhasır ekonomik alan mutabakatının BM'ye bildirildiğini hatırlatarak, "Petrol ve doğal gaz ruhsatlandırma calışmalarına 2020'nin ilk aylarında başlayacağız" dedi.
[h=3]"TESCİL SURECİ AŞAMASINDAYIZ"[/h] Bakan Pekcan konu hakkında şu acıklamayı yaptı:
"Libya ile deniz yetki alanlarının mutabakatına ilişkin bir anlaşma yapılmıştı. Meclisimizden gecti. Libya yonetiminde de bu onaylandı. Şu anda bunların BM gonderilmesi ve tescil sureci aşamasındayız. Bu surec tamamlandıktan sonra bu yeni alanlarda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı olarak petrol ve doğal gaz arama ve uretim ruhsatlandırma calışmalarını başlatacağız. Oyle tahmin ediyorum 2020'nin yani onumuzdeki yılın ilk aylarında bu sureci başlatmış oluruz."
[h=4]Haber Videosu[/h]: Son dakika: Bakan Donmez: 2020'nin ilk aylarında yeni alanlarda petrol ve doğal gaz arayacağız