Olay, merkez Yureğir ilcesi, Beloren Mahallesi'nde 9 Eylul gecesi meydana geldi. İddiaya gore, kocası Huseyin Altunoz'u 10 yıl once kaybeden 6 cocuk, 25 torun sahibi Fatma Altunoz, namaz kılıp yattıktan kısa bir sure karşısında bir adam gordu. Yaşlı kadın, cığlık atıp "yetişin komşular" diye bağırdı. Şahıs, kadının ağzına eliyle bastırarak bağırmasını onlemeye calıştı. Daha sonra da kadına yumruk attı. Yaşlı kadın, elini ısırınca sinirlenen şahıs, hem taciz edip hem de yumruklamaya devam etti. Bu sırada sokaktan sesler gelmeye başlayınca şahıs korkup kactı. Eve gelen mahalleli, yaşlı kadını kanlar icinde buldu. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaşlı kadını hastaneye kaldırırken Yureğir İlce Jandarma Komutanlığı ekipleri şupheli evli ve 2 cocuk babası İ.M.'yi (54) gozaltına aldı. İ.M. tutuklanarak cezaevine gonderildi.
[h=3]CİNSEL SUCTAN SABIKALI CIKTI[/h] Adana Bolge Adliye Mahkemesindeki 30. Asliye Ceza Mahkemesinde hakkında 'Cinsel saldırı, darp ve haneye tecavuz' suclarından dava acılan İ.M.'nin ikinci duruşması oncesi ailenin avukatı Ali Şimşek, gazetecilere acıklama yaptı. Şimşek, "Ulkemizde son donemlerde cinsel saldırıda artış gozlenmekte. Bugunde muvekkilimiz 80 yaşında bakıma muhtac birisi. Biraz sonra duruşması yapılacak. Tanıklar dinlenecek. Adaletin tecelli etmesi ve dosyamızın biran once karara ulaşmasını mahkemeden talep edeceğiz. Saldırıyı yapan kişinin 2016 yılında yine cinsel taciz sucundan hakkında kamu davası acılmış ve ceza almış kişidir. En ust şekilde ceza indirimi yapılmaksızın ceza almasını talep edeceğiz" diye konuştu.
[h=3]"NAMUS İCİN YAŞIYORUZ"[/h] Duruşma oncesi ofkesinden elleri titreyen Fatma Altunoz ise, davadan vazgecmeyeceğini belirterek, "Parayla susmam ben. Namusumla yaşarım ben. Namusumla geldim dunyaya, namusumla giderim. Benim cocuklarım, torunlarım var. Ben onun yaşında mıyım da benim namusumu istiyor. Sizin başınıza gelse siz ne derseniz. Tutuklansın istiyorum. Namusum icin yaşarım ben. Her yerimde altın olsa bile altın atılır ama namus atılmaz. Namus icin yaşıyoruz bu dunyada. Benim kocam 60 yıldır bana bir tokat bile atmadı. Bak her yerim yara benim hala" ifadelerini kullandı. Dava oncesi bazı kadın hakları savunucuları da ellerinde doviz acarak adaletin biran once tecelli etmesini istedi.
Kaynak: İHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Cinsel saldırıya uğrayan yaşlı kadın duruşma oncesi "Ben namusum icin yaşarım" diyerek gozyaşı doktu
Cinsel saldırıya uğrayan yaşlı kadın duruşma oncesi 'Ben namusum icin yaşarım' diyere
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●29 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Cinsel saldırıya uğrayan yaşlı kadın duruşma oncesi 'Ben namusum icin yaşarım' diyere