İlcede vatandaşların da hissedar olduğu arazileri belirlemek icin calışma yapan Pursaklar Belediyesi ekipleri, bu kapsamda, 1994'te vefat eden 76 yaşındaki Ahmet Kartanak'ın belediyeyle 3 parselde hissedar olduğunu tespit etti.
Bunun uzerine, ilce Tapu Mudurluğu ile belediyenin, Ahmet Kartanak'ın varislerine ilişkin araştırmasında 1949'da 2 yaşındaki kızının, 1996'da da eşinin vefat ettiği bilgisine ulaşıldı.
Araştırmalar sonucunda ailenin evlat edindiği Nebahat Kartanak'ın tek varis olduğunu belirleyen belediye, varise tebligat gonderdi. Gonderilen tebligatın ulaşmaması uzerine belediye yetkilileri, Kartanak ile telefonla iletişime gecti.
Kartanak, belediyeden gelen telefonla 3 ayrı yerde, değeri 13 milyon lira değerindeki 15 bin 500 metrekarelik arsaların varisi olduğunu oğrendi.
[h=3]"ARSALAR İLCENİN GELİŞEN BOLGELERİNDE"[/h] Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Cetin, hisseli arsa satış programı kapsamında yapılan calışmalarda Ahmet Kartanak'ın belediyeyle 3 parselde hissedar olduğunun ortaya cıktığını soyledi.
Toplamda 15 bin 500 metrekare olan arsaların ilcenin gelişen bolgelerinde yer aldığını anlatan Cetin, şoyle devam etti:
"Bu surecten sonra ortak olduğumuz parseli nasıl değerlendireceğimizi, kendine ait parselleri de nasıl değerlendirecekse planlayacağız. Tabii emlak vergisi bizim ciddi gelir kaynaklarımızdandır. Biz bunun da takibini yapıyoruz. 94 yılından bugune geriye donuk hesaplamalar neticesinde bir miktar emlak vergisi alacağımız var. Bu sanırım Nebahat Hanım icin de surpriz oldu. Kıymetli arsaların sahibi olduğunu belediyemizin calışmalarıyla oğrendi."
[h=3]"BORC DA ARASALAR DA SURPRİZ OLDU"[/h] İki cocuk annesi Nebahat Kartanak ise uc parselden oluşan arsalara hissedar olduğunu kendisine ileten belediye yetkililerine, Kecioren'de ikamet ettiği icin Pursaklar'da herhangi bir mal varlığının olmadığı cevabını verdiğini anlattı.
Once dolandırılma şuphesiyle endişelendiğini belirten Kartanak, belediyedeki goruşmesi sonrasında miras konusunda emin olduğunu kaydetti.
Kartanak, babasının Keciorenli olduğuna işaret ederek, "Babamın Bağlum'da birkac parca arsası vardı ama Pursaklar'da yoktu. Pursaklar'da arsa olması aklımın ucundan bile gecmezdi. Benim icin borc da kalan arsalar da surpriz oldu. Tam da boyle sıkışık bir donemimde ilac gibi geldi" diye konuştu.
[h=3]"CALIŞMADIĞIM İCİN ZOR DURUMDAYDIM"[/h] Başkan Cetin'e, belediyenin titiz calışması sonucu kendisine ulaşıldığı icin teşekkur eden Kartanak, sozlerini şoyle surdurdu:
"Arsaların bir kısmını satıp en kısa zamanda borcumu kapatacağım. Ayrıca iki cocuğum var, onları okutuyorum. Onların eğitiminde bana destek olacak. Yaklaşık 3 yıldır işsizim, calışmıyorum. Calışmadığım icin zor durumdaydım. 'Kul sıkışmayınca Hızır yetişmezmiş' derler. Hızır anlamında yetiştiler sağ olsunlar. Resmi işlemler sonlandı. Tapu Mudurluğune giderek tapuları aldım."
Kartanak, 380 bin liralık emlak vergisi borcunu odemek icin arsalardan birini satacağını ifade etti.
Kaynak: AA[h=4]Haber Videosu[/h]: Belediyeden gelen telefonla milyoner olduğunu oğrendi