Kartal'da bir villada kalan kadınlardan orgut icinde 'Bacı' olarak tanınan Tulay Kumaşcı DHA'ya konuştu. Villa havadan goruntulendi.
Adnan Oktar grubuna yonelik soruşturma kapsamında 1 bucuk senedir cezaevinde bulunan 77'si kadın toplam 91 kişi ev hapsiyle tahliye edildi. Grup uyelerinin ev hapsi surecleri başladı. Birkac arkadaşıyla birlikte kendisine ait villada oturan ve orgut hiyerarşik yapısı icinde 'bacı' olarak tanınan İTU Matematik Muhendisliği mezunu Tulay Kumaşcı da tahliye edilenler arasında bulunuyor.
Tulay Kumaşcı, Demiroren Haber Ajansı mikrofonuna acıklamalarda bulundu.
[h=3]"BEN KENDİ EVİMDE OZGURCE YAŞIYORUM"[/h] Tulay Kumaşcı, kendilerinin zorla tutulduklarına dair iddiaları yalanlayarak, "Biz, birbirini seven bir arkadaş topluluğuyuz, biz ozgur insanlarız. 30-40 yaşlarında insanlarız. Devletimize bağlı insanlarız. Bizim zorla tutulmamız mumkun değil. Hepimiz universite mezunuyuz. Bir suru yerde calışıyoruz. Toplumda gercekten saygı duyulan bir cevremiz de var. Biz ozgurluğunu yaşayan, aileleriyle mutlu bir hayat yaşayan ozgur bireyleriz. Zaten ozgur bir ulkede yaşıyoruz. Hepimiz istediğimizi yapma, iş kurma hakkına sahibiz. Mesela burası benim evim. Ben kendi evimde ozgurce yaşıyorum. Kimse bana karışamaz. Zaten biz sevgiyle oluşturulmuş bir toplum olduğumuz icin soylediğiniz manada bir şey olması asla mumkun değil" dedi.
[h=3]"TAM TERSİ AİLELERDEN DESTEK VAR"[/h] Tulay Kumaşcı, "Yanlış bir suru haberler var, yonlendirmeler var. Mesela otele gidenlerden bahsediliyor. Boyle bir şey asla yok. Herkes evine gitti. Zaten kamuoyunda da değişik bir algı yaratılıyor. Sanki cok fazla aile varmış gibi bizim karşımızda. Tam tersi ailelerden destek var. Cok cok az, bir elin parmaklarını gecmeyecek sayıda aileler bu şekilde. Onlar da etki altında. Fakat biz o ailelerle de goruşuyoruz. Ben biliyorum Ayşe, annesiyle cok samimi. Cok sever annesini annesi de onu cok sever. Fakat bazı nedenlerden, etki altında kalmalardan boyle beyanlar da verebiliyorlar" şeklinde konuştu.
[h=3]"BEN HER ZAMAN DEVLETİMİ DESTEKLEDİM"[/h] Kumaşcı, "Ben her zaman ozgur oldum. Adnan Beyle, arkadaşlarımla bulunduğum sure icinde de. Ayrıca biz devletimize bağlıyız. Devletimiz ne derse onu yapan insanlarız. Ben her zaman devletimi destekledim. Hukumeti destekledim. Arkadaşlarım da o şekilde. Bu konunun cok buyutulduğunu duşunuyorum. Bir hapishane sureci yaşadık. Şu anda da bize bir ev hapsi takdir edildi. Biz buna da razıyız, bunu da yaşıyoruz. Biz herkes gibi normal insanlarız yani. Biraz haberlere bugun baktım, gercekten abartılı şeyler de yazılmış. Benim buraya annem geliyor, akrabalarım geliyor, arkadaşlarımın da oyle. Hepimiz ailelerimizle mutluyuz. Birbirimizi seviyoruz" diye konuştu.
[h=3]"AİLELERİMİZDEN AYRI YAŞAYAMAYIZ"[/h] İhtiyaclarını nasıl karşıladıklarını anlatan Tulay Kumaşcı, "Biz 3-4 arkadaşız, samimi arkadaşlarım ama onlar şimdi ev hapsi olduğu icin aileleri de geliyor tabi ki. Zaten biliyorsunuz bizim alışverişlerimizi ve diğer turlu ihtiyaclarımızı, hem dışarıdan karşılıyoruz, hem de benim annem getiriyor. Diğer arkadaşlarımızın anneleri getiriyor. Zaten ailelerimizden ayrı yaşayamayız, bizi cok sevdikleri icin. Bu surecte annem nasıl bir şey istersiniz, ne istersiniz her gun getiririm diyor. Diğer arkadaşlarımın annesi de o şekilde. Bize cok bağlılar. Biz de onlara cok bağlıyız. Cok seviyoruz. Boyle bir yaşantımız var" dedi.
[h=3]"GERCEKTEN BİR İMTİHAN SURECİYDİ"[/h] Cezaevinde yaşadıklarından bahseden Kumaşcı, "Adnan Bey de soyledi. Cezaevine bizi Allah soktu, yine Allah cıkardı. Hepsi guzel bir surecti. Bizim icin cok buyuk tecrube oldu. Cinayet işlemiş insanlarla kaldık. Uyuşturucu satıcılarıyla kaldık. Roman kardeşlerimizle kaldık. Gercekten bir imtihan sureciydi. Biz cok guzel Allah'a tevekkul ettik. Guzel değerlendirmeye calıştık. Allah kabul etsin. Tabi ki biz masum bir topluluğuz, sevgi topluluğuz. Bizim konumuz sadece sevgi. İnsanlar arasında sevgiyi yaymak, sevgi toplumu oluşturmak. Bunun icin caba harcıyoruz. Cezaevinde de gercekten bizi sevdiler, beni de sevdiler. Hatta 'iyi ki, geldiniz sizi tanımış olduk, biz sizi tanımıyorduk. Hep ekranlardan goruyorduk ama şimdi gercekten cok değerli cok sevgi dolu insanlar olduğunuzu gorduk' dediler. Boyle bir tecrube yaşadık. Biz Allah'tan razıyız zaten" ifadelerini kullandı.
Kaynak: DHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Adnan Oktar Orgutu'nun icinde 'Bacı' olarak tanınan Tulay Kumaşcı, cezaevinde yaşadıklarını anlattı