Elazığ'ın Karakocan ilcesinde doğurduğu bebeğini catı katında halının altına bırakıp oldukten sonra cope atan kadın, ilk kez hakim karşısına cıktı. Zanlı hakim karşısında, bebeğini oldurmek icin bırakmadığını ancak oldukten sonra poşete koyup cope attığını soylerken, halının altına koyduğunu soylediği ilk ifadesini de yalanlayıp, uzerine bıraktığını ileri surdu.
[h=3]COCUKLAR UYURKEN EVDE DOĞUM YAPTI[/h] Olay, 26 Haziran 2019 tarihinde Karakocan ilcesine bağlı Yeni Mahallesi Horasan Sokak'ta meydana gelmişti. 11 yıl once kocasını kaybeden ve 2 cocuğu bulunan Kader O. (36), sevgilisi olduğunu iddia ettiği H.G.'den hamile kaldı. Cocukları uyurken evde doğum yapan kadın, bebeğin ağlama sesinin duyulmaması icin catı katında halıların arasına bıraktı. Aradan 12 saat gectikten sonra bebeği kontrol etmeye gittiğinde olduğunu anlayan Kader O., bebeğin cansız bedenini siyah bir poşete koyarak halılarla birlikte cope attı. Belediye temizlik gorevlilerinin bebeğin cesedini bulmasıyla devreye giren polis, Kader O.'yu yakalayarak gozaltına aldı.
[h=3]BEBEK KİMSESİZLER MEZARLIĞINA DEFNEDİLMİŞTİ[/h] Olaydan 22 gun sonra olen bebeğe sahip cıkan olmayınca savcılık tarafından kimsesizler mezarlığına defnedilmesi kararı verilmişti. İmamla birlikte mezarlıkta gorevli 5 kişinin kıldığı cenaze namazı sonrası bebeğin cansız bedeni toprağa verilmiş, ismi ise mezarı başına asılan 28157 numarası olmuştu.
[h=3]İDDİALARI YALANLADI[/h] Bebeğinin olumune neden olan Kader O., ilk defa Elazığ Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına cıktı. Hakkında 'Canavarca Hisle Kasten Oldurme' sucundan dava acılan zanlı Kader O., mahkemede yaptığı her şeyi tek tek anlattı ancak, bebeğini halının altına koyduğu ifadesini yalanlayıp, uzerine bıraktığını ileri surerken, poşete koyup cope attığını ifade etti.
[h=3]BEBEĞİ CATIYA BIRAKTIKTAN 12 SAAT SONRA KONTROLE GİTMİŞ[/h] Evlenmeden hamile kaldığını belirten Kader O., "Cocuğu doğurdum ancak diğer cocuklarım gormesin diye catıda eski halıların uzerine bıraktım. Sutum olmadığı icin kendisine kontrol amaclı su vermeye gittim cocuk olmuştu. Sabah 8'de doğum yaptım akşam 8'de de kontrole gittim olmuştu. Ertesi gun de sevdiğim şahıs H.G.'nin evine gittim ama evde yoktu bana gittiğini soylediler. Sevgilim benim hamile olduğumu biliyordu bana cocuğu aldır dedi ama ben cocuğumu niye aldırayım dedim. Bana cocuğu aldır dediğinde 8 aylık hamileydim ondan once de hamile olduğumdan haberi vardı. Hamile olduğumu cocuklarım bilmiyordu ben cocuğu oldurmek kastıyla catı katına bırakmadım. Cocuğu sarmalayarak catı katına bıraktım. En guvenli yerin orası olduğunu duşunmuştum. Bahsettiğim catı katı apartman katıdır burada yaşlılar oturuyor ama catı kısmına kimse cıkmıyor sesi de duyulmayacak bir yerdi" dedi.
[h=3]"SİYAH POŞETLE COP KONTEYNIRININ İCİNE KOYDUM"[/h] Mahkeme heyeti zanlıya bebeğini doğurduktan sonra bıraktığı catı katında halının altına koyup koymadığını ve kordon bağının kesip kesmediği ile ilgili sorular sordu. Bunun uzerine daha once olen bebeğini halıların altına koyduğu yonundeki ifadesini de yalanlayan Kader O., "Olayın şoku ile o ifadede bulunmuştum 26 Haziran sabahı cocuğu siyah cop poşetinin icinde evin oradaki cop konteynırının icine koydum halıları da atmanın sebebi kirli olmasıydı. Bebeğin ağzına herhangi bir şey koymadım bana ait atleti cocuğa sardım. Cocuğu halının altına koymadım ustune koydum nefes alabilecek bir şekilde. Bebek doğarken cocuklarım yatıyordu doğum yaptığı mı fark etmediler. Bebeğin kordonunu kesmedim kendisi kopmuştur kordonu ben bağlamadım. Bundan onceki cocuklarımın kordonunu bağlamışlardı ancak bu doğumda ne yapacağımı bilmiyordum kordonu bağlamadım cocuklarım duymasın diye bebeği catı katına bıraktım" diyerek kendini savundu. Mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi ve Kader O.'nun sevgilisi olduğunu iddia ettiği H.G.'nin ifadesinin alınması icin duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
Kaynak: İHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Bebeğini oldurdukten sonra cope atan kadın konuştu: Halının altına değil ustune koydum
Bebeğini oldurdukten sonra cope atan kadın konuştu: Halının altına değil ustune koydu
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●20 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Bebeğini oldurdukten sonra cope atan kadın konuştu: Halının altına değil ustune koydu