[h=1]Maarif ne demek?[/h] Maarif kelimesi Arapcadan dilimize gecmiş bir kelimedir ve “bilgi, kultur, eğitim ve oğretim sistemi” anlamlarında kullanılmaktadır. Ancak Arapcada “marifet” kelimesinin coğulu olarak yani “marifetler, beceriler, bilgiler” anlamına gelmektedir.
Haliyle dilimizde de “edinilmiş bilgi, beceri, kultur” anlamında kullanılabilir. Fakat yaygın kullanımı “eğitim ve oğretim sistemi” olaraktır. Osmanlı doneminde sık kullanılan bu kelime gunumuzde eskisi kadar tercih edilmemektedir.
[h=2]Maarif kelimesinin sozluk anlamı[/h] 1. Bilgi ve kultur2. Oğretim ve eğitim sistemi
[h=2]Maarif kelimesinin cumle icinde kullanımı[/h] 1. anlam
Bugune dek ne yazık ki maarifinden eser goremedik, oldukca yeteneksiz bir genc adam.
2. anlam
Maarif nazırlığında calışmak icin sınavlara girecekmiş.
[h=2]Maarif kelimesine bağlı ifadeler[/h] Maarif vekili: Milli Eğitim BakanıMaarif nazırlığı: Milli Eğitim BakanlığıMaarif muduru: Milli Eğitim Bakanı (Muduru)Saatli maarif takvimi: İcerisinde ozel gunlerin, namaz saatlerinin, doğacak cocuklara isim onerilerinin, ozlu sozlerin, hikayelerin vb. bulunduğu bir takvimdir ve pek cok evde kullanılmaktadır.
[h=2]Maarif kelimesinin İngilizcesi[/h] 1. learning 2. system of education 3. education
Kaynak:www.tdk.gov.tr
Maarif ne demek
Forum Ansiklopedisi0 Mesaj
●401 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- Bilgi Deposu
- Forum Ansiklopedisi
- Maarif ne demek
-
18-12-2019, 06:43:02