Turkiye, son birkac gundur Rekabet Kurumu ile Google arasında yaşanan anlaşmazlığı konuşuyor. Yaşanan surecte ilk olarak Rekabet Kurumu, Google ’a oldukca buyuk bir ceza kesmişti. Bu cezadan kacmak isteyen Google, 12 Aralık ’tan itibaren Turkiye ’de satışa cıkacak akıllı telefonlar icin Google uygulama lisansı vermeyeceğini duyurmuştu.
Yaşanan sureci daha once uzun uzun anlattığımız icin sizleri detaylarda boğmak yerine olayın ilk kez duyulduğu haberimizi, ardından Google ’ın yaptığı acıklamayı, soz konusu krizin doğrudan etkilediği uygulamaları iceren listemizi incelemeye ve konuyla ilgili videomuzu izlemeye devam edebiliriz.
[h=2]TBD Başkanı: Google ile Rekabet Kurumu'nun anlaşacağını duşunuyorum[/h]
Rekabet Kurumu ile Google arasındaki anlaşmazlığa dair son acıklama, Turkiye Bilişim Derneği (TBD) Başkanı Rahmi Aktepe ’den geldi. İstanbul ’da basın mensupları ile bir araya gelen Aktepe, gecmiş ve gelecek donem calışmalarından bahsederken, Google ile Rekabet Kurumu ’nun orta yolda buluşacağını duşunduğunu de aktardı.
“Google'nin bu kararı, Turkiye'deki gelişmelerin onunde de bir sıkıntı olabilir.” diyen Aktepe, “Bunun icin anlaşmak zorundalar diye duşunuyorum. Yerli ve milli olmayı bazen yanlış yorumluyoruz. Butun yabancı şirketlerin onunun kapatılması olarak algılamamalıyız bu durumu.” şeklinde konuştu.
Sivil Toplum Kuruluşları ’nın da bu bir anlaşma sağlanması icin baskı oluşturacağını dile getiren TBD Başkanı, “Biz yerli ve milli derken Turkiye'nin icine kapanmasını kast etmiyoruz, yerliliği bu şirketleri belli olcude de koruyarak yapmakta yarar var. Tahmin ediyorum Google ve Rekabet Kurumu anlaşacak cunku belki birkac ay sonra bu anlaşmanın sağlanması yonunde STK'ların da talepleri olacak. Bir anlaşma yolu bulacaklardır." dedi.