Quentin Tarantino, 1994 yapımı Pulp Fiction'ın ardından, Hollywood'un en gozde yonetmenlerinden biri haline geldi ve onune bircok fırsat cıktı. Bunlardan biri de Halloween serisinin 6. filmiydi; ancak projesi gercekleşmese de film yapımcısı Halloween 6 hakkındaki planlarını yıllar sonra acıkladı.
Tarantino'nun serideki son filmi 1989'da gosterime girdi ve seriye bambaşka bir konsept sunarak Michael Myers'ı beklenmedik bir yolculuğa cıkarttı. Halloween 5 cıktıktan sonra bir sonraki film icin yarış başladı ve yapımcı Miramax zor durumdaydı. Halloween hayranları icin Man In Black karakterine anlam kazandıracak birilerine ihtiyacları vardı. Sonuc olarak Tarantino'ya donduler ve hikayenin bir sonraki adımları onun elinden cıkacaktı. Tarantino film hakkındaki planlarını şoyle acıklıyor:
"Daha once hic bir şey yapmamıştım... Yapsaydım olurdu. Hic işe almamıştım ama adamın kim olduğunu bulmak benim işim olabilirdi. 'Siyahlı Adam'ın ortaya cıktığı sahneyi bırak ve Michael Myers'la bağını kopar.' dedim. Hala o adamın kim olduğunu anlamadım. İlk 20 dakika Lee Van Cleef ve Michael Myers yoda olacaklardı. Kahve dukkanlarında duracaklardı ve Michael Myers durduğu yerlerde herkesi oldurecekti. Yani Route 66 boyunca cesetler bırakmak istiyorlardı"
Halloween 5: The Revenge of Michael Myers'ta gizemli siyahlı adam Michael'ı izleyip sonunda yakalandığı hapishaneyi yakarak onu filmin finalinde serbest kalmasına yardımcı oluyordu. Hayranlar, karakterin kim olduğunu ve bu eylemleri neden yaptığını merak ediyorlardı.
Tarantino ayrıca 2007'de vizyona giren ve Myers'ın kokenine dair yeni bir yorum getiren Rob Zombie'nin yonettiği Halloween'i ilk başta sinir bozucu bulduğunu acıkladı. Film yapımcısı, yonetmenin filmlerini tekrar ziyaret ettikten sonra guclu bir hayranlık beslediğini belirtti.
Quentin Tarantino, Halloween 6 İcin Gecmişte Yaptığı Planları Acıkladı
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●25 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Quentin Tarantino, Halloween 6 İcin Gecmişte Yaptığı Planları Acıkladı