Microsoft, kasım ayının başlarında Chromium tabanlı Edge tarayıcısının yayınlanacağı tarihten itibaren kademeli olarak Windows 10 kullanıcılarına gonderileceğini acıklamıştı. Şirket şimdi de yeni tarayıcısının 15 Ocak 2020'den itibaren kullanıcılara sunulmaya başlayacağını duyurdu.
Edge'in Chromium tabanlı versiyonu, Windows işletim sisteminin surumlerine bağlı olmayacak. Microsoft, yeni Edge'i zaten Windows 10 1709 veya daha yeni surume sahip olan tum bilgisayarlar icin Windows Update aracılığıyla otomatik olarak kullanıma sunacak. Microsoft Edge daha sık ve daha esnek guncelleme ozellikleri icerecek ve tarayıcının Windows'a sorunsuz bir şekilde uyum sağlaması icin işletim sisteminde değişiklikler yapılacak.
Yeni Edge'in ozellik guncellemeleri yaklaşık 6 haftalık donguler halinde kullanıcılara sunulacak. Guvenlik ve uyumluluk guncellemeleri gerektiği durumlarda gonderilecek. Yeni Edge geldikten ve Windows 10 işletim sistemlerinde guncellemeler yapıldıktan sonra, tarayıcı ayarları ve kısayollar otomatik gecişi eski surumden yeni surume taşınacak.
Microsoft ayrıca, yeni Edge'i otomatik olarak almayı engellemek isteyen şirketler icin Blocker Toolkit sunmuştu. Windows 10 Home sistemlerinde de calıştırılabilen arac seti, yeni Chromium tabanlı Edge'in manuel kurulumunu engellemiyor.
Microsoft, web tarayıcısında daha fazla uyumluluk sağlamak adına, Edge'deki bazı bileşenlerle birlikte Chromium kullanarak Edge'in yeni bir surumunu yaptığını duyurmuştu. Şirket, temelde Chromium Blink motorunu kullanıyor ve az sayıdaki Chromium hizmetini Microsoft eşdeğerleriyle değiştiriyor.
Ayrıca Microsoft'un ARM 64 ozellikli bir Chromium Edge surumunun yanı sıra Linux surumu uzerinde de calıştığı gelen bilgiler arasında.
Microsoft, Yeni Edge Tarayıcısını Windows 10 İcin Gondermeye Hazırlanıyor
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●19 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Microsoft, Yeni Edge Tarayıcısını Windows 10 İcin Gondermeye Hazırlanıyor