Daha onceden verildiyse ozur dilerim yorumlarınızı yazarsanız sevinirim..bu yazıdan ders almanızı umuyorum..allaha emanetsinizz

�Sevgili annecigim ve babacigim�
Bu mektubu okudugunuz zaman uzuleceginizi biliyorum. Aylardan beri sustugum icin de uzuluyordunuz.Ama ne yapalim baska turlusu elimden gelmiyordu.Beni affedeceginizi, mazur goreceginizi umarim.
Annecigim ve Babacigim,
Ben artik islam dinini terk ederek hiristiyan oldum. Eger boyle yaptigim icin bir gunah islemissem bilin ki,bu gunah tamamen size aittir.Cunki siz, bana dinimi ogretmemistiniz. Ben adimin Musluman oldugunu biliyordum o kadar.

Fakat, Muslumanlik nedir? Nasil olur? Peygamberim kimdir? Nasil bir zattir? Kur�an nasil bir Kitaptir nelerden bahseder? Muslumanlikta nasil ve nicin ibadet edilir? iste butun bunlar bence bilinmeyen seylerdi.bana anlatmadiniz, ogretmediniz.
Buraya geldigim zaman, cogu Fransizlarin dindar olduklarini gordum.Hemen her evde birkac isa ve meryem�e ait resim vardi.Yemege oturduklari zaman dua okuyorlardi. Ben ise onlara alik alik bakip durmaktan baska birsey yapamiyordum.

Din, iman Allah. Peygamber, Kur�an ve ibadet hakkinda bana bir cok sorular sorarlardi .Ama ben hicbirine cevap veremiyordum.
Siz,bana bunlari ogretmemistiniz. Hatta benim memleketimde dindarlik ayipti. Mesela lisede derse giren bazi hocalar dindarligin, yobazlik, gericilik oldugunu anlatirlar, ondan sonra derse baslarlardi.Icimizden birisi dinden bahsedecek olsa,ogretmenler olsun, ogrenciler olsun hemen alay ederlerdi...�Hey yobaz, kacinci asirdasin?�derlerdi..
oruc tutmak bir suc, namaz kilmak bir ayipti.
Burada ise, durum tam tersinedir. ne kadar aldanmisiz? ne kadar aldatilmisiz?Avrupanin dinsiz oldugunu zannederdik.dinsizligi ilerilik, dindarligi gerilik sayardik. halbuki ne kadar yanilmisiz,
burada herkes dinden, imandan, isa�dan bahsediyor.dinsizler ise pek sevilmiyor. cogu kimsenin cebinde incil var.

Butun bunlarin karsisinda icimde bir bosluk duydum. hiristiyanlarin cogu ibadet ediyordu. ben ise ne kendi dinimden, ne de onlarin dininden birsey bilmiyordum.. yavas yavas hiristiyanligi ogrenmek icin bir merak sardi beni... Ogrendim ve nihayet iste hiristiyan oldum. Artik tahsil masraflarimi kilise uzerine aldi. Bundan sonra bana, ister mektup gonderin, ister gondermeyin. Siz bilirsiniz, ama tekrar ediyorum: Eger dinimi terk edip gunahkar olmussam, bu gunah tamamen size aittir. Allah sizi affetsin...

Bu mektup Fransa'ya okumaya giden bir gencin dramidir