Stuttgart Waiblingen bolgesindeiki yılı aşkın haftalık cevre sohbetlerinden tanıdığımbir hanım telefonda şoyle ağlıyordu: Hocahanım, bizimburada bir komşu, kızını kaybetti. 18 yaşındaydı. Ani bir olumle oldu. Annesi adeta cılgına dondu. Surekli isyanda, Keşke kızım şoyle şoyle olsa idi de olmese idi diye feryat figan ağlıyor. Ne olur bir gelseniz onunla siz konuşsanız. Sizi az cok tanıyor. Size saygısı var, belki sizi dinler. Biz ne yapacağımızı şaşırdık...

Ertesi gun gittim ve beni olen genc kızın evine goturduler. Evde matem, yas... Anne bir koşede hic durmadan ağlıyor. Bana annesi şunları anlattı: "Kızım, ben ve babası her sene olduğu gibi gecen sene de memleketimiz izmir'e tatile gittik. Evimizin karşısındaki apartmanda bir genc adam oturuyor. Terbiyesi, asaleti, giyimi ve duruşu ile kızımın dikkatini cekmiş. Bana:
Anne bak! Evlenebileceğim genc dedi. Biz de 'tanışalım' diye bir tanıdığı ile haber gonderdik ve tanıştık. Maksadımızı arz ettik. Genc adam universite okuyan dindar ve kulturlu biri idi.

Kızıma: 'Aramızda kultur farkı var, siz acık gezen bir hanımsınız, bense eşimin tesetturlu ve mazbut bir insan olmasını isterim.' deyince kızım 'En kısa zamanda dinimi oğrenecek ve tatbik edeceğim, bana zaman ver.' dedi. Ertesi yaz buluşmak uzere anlaştılar. Kızım ilk iş olarak kendisine dinimizi anlatacak, oğretecek bir yer aradı ve buldu. Cok gayretli dini bilgileri oğreniyor, namazlarını kılıyordu. Boylece izin bitti ve Stuttgart'a donduk. Burada bir goz doktorunun yanında sağlık teknisyeni olarak calışıyor, iş zamanından arta kalan zamanında da Kur'an-ı Kerim'i oğrenmek icin cok gayret sarf ediyordu.

Gelirken getirdiği mantoyu ve eşarbı evde giyip 'Anne yakışıyor mu?' diyordu. Butun samimiyetiyle islam'ı oğreniyordu. Sivaslı bir komşumuz onu oğluna istemiş, o ise "ret" cevabı vermişti. Fakat o, bunu gurur meselesi yapmayarak Kur'an-ı Kerim'i oğrenmek icin onlardan yardım istemişti.

Bir gun 'Başım ağrıyor.' diye doktora gitti. 'Bir şeyin yok.' demişler. Ama baş ağrısı devam ediyordu. Goz, kulak ve diş tahlillerinin sonucunda da bir şey bulamamışlardı. Ama başının ağrısı da bir turlu gecmek bilmiyordu. Bana anlattığına gore, bir gun, evde kimse olmadığı halde, evimize bir genc delikanlı gelip ona kırmızı bir gul getirmiş 'Ben ahiretten geliyorum, Allah-u Teala Hazretleri seni benim kısmetim yazdı, cennette sen benimsin. Burada evlenmeyeceksin.' demiş.

Baş ağrısı durumu 15 gun surdu. Son care olarak şule'yi hastaneye tahlil icin aldılar. Araştırmalar neticesinde hicbir şey bulamadılar. Bir gun hastaneye gittiğimde yattığı odanın penceresinden bakıp bana şoyle dedi:
'Anne! Cennet ne kadar guzel.' Dondum ve baktığı tarafa baktım, gorduğum sadece park etmiş arabalardı. Ama o buyulenmiş gibi mutlu bir şekilde pencereden bakıyordu.
Bana dedi ki: 'Anneciğim, beni yarın saat 8.00'de goturecekler.' dedi. Cılgına dondum.

Babasına koştum, 'Kızımız oluyor, yetiş.' dedim. Babası da caresiz yuzume baktı. Soylediklerine inanamıyorduk; ama yine de endişe ve telaşımız had safhadaydı. 'Ya doğruysa.' diyordum. O gece hic uyuyamadım. Ertesi gun sabah 7.00'de hastanedeydim. Babası koridorda, iceri girmeye dayanamamış, caresiz ağlıyordu. İceriye girdim. Kızım bana şoyle vasiyette bulundu:

'Anneciğim, ben olunce sakın ağlama. izmir'deki o gence de benden selam soyle, Cenab-ı Hak ona mutluluklar versin. Ona minnettarım, dinimi oğrenmemde bana sebep oldu. Anne, bu fakir gence maddi yardımda bulun ve onu istediği bir kızla evlendir. Hesabımda onun evlenmesi icin yeterli miktarda para var.

Bu arada sık sık saate bakıyordu. Sonra buyulenmişcesine 'Geldiler.' dedi.

Yuzume baktı, korku ifadesi vardı. 'Anne, Azrail'in ayakları ne kadar buyuk.' dedi, odanın uzunluğu kadar.
'Babama selam soyle.' dedi. Başını yastığa koydu,
kelime-i şehadet getirdi ve kızım oldu!!!

Adeta cıldırmıştım. Odadan kendimi dışarı attım, 'Bey' dedim 'Kızımız oldu'. ikimiz tekrar odaya daldık, kızımız vefat etmişti. Bizden istediklerini yerine getirdim. şimdi ben bu acıya nasıl dayanırım?'(S. Yerlikaya)

Bu ibret dolu olay, dinimizi oğrenme, marifetullah konusunda derinlememiz hususunda iyi bir ders olur inşaallah.

alintidir