NOT: Okuyacağınız yazıdaki kucuk harfli bolumlerin tamamı Bekir Coşkun’un, 21 Martta (Hurriyet) yayınlanan ‘Turbanın dili vardır…’ başlıklı yazısıdır. Sadece bir iki cumle cıkarttım. Her satırının altında veya cumleciklerinin bitişiğinde yazılmış buyuk harfli bolumler de ona cevaben tarafımdan yazılmıştır. Kesinlikle genelleme yapılmamıştır, kesinlikle başı acık bayanlara ve onların eşlerine karşı bir saygısızlık duygusuyla yazılmamıştır; sadece turbanlı hanımları ve eşlerini cok inciten Sayın B. Coşkun’a -ve ona hak verenlere-
‘PEKİ KARDEŞİM, BİRİSİ DE CIKIP ŞOYLE YAZSAYDI İYİ Mİ OLURDU; DOĞRUYU MU SOYLEMİŞ OLURDU, YOKSA HUZUR BOZMAKTAN BAŞKA BİR ŞEY YAPMAMIŞ MI OLURDU?’ demek icin kaleme alınmıştır. Buna rağmen, doğabilecek yanlış anlaşılmadan dolayı peşinen ozur diliyorum. A.B.)
”BİR insanın eşinin turbanlı (başortusu demiyorum) olması elbette onun kimliğinin bir parcasıdır.”
BİR İNSANIN EŞİNİN BAŞI ACIK (ACIK BAŞLI DEMİYORUM) OLMASI ELBETTE ONUN KİMLİĞİNİN BİR PARCASIDIR.
”Başbakan ve adamlarının "Eşinin turbanına gore muamele edilemez" tezi doğru değil.”
İNSAN HAK VE HURRİYETLERİNE, TERCİH HAKKINA, İNANC OZGURLUĞUNE, GİYİM KUŞAM SECİMİNE KARIŞANLARIN “EŞİNİN TURBANINA GORE MUAMELE EDİLMELİ” TEZİ DOĞRU DEĞİLDİR.
(…)
“Kapalı eş, bir karakteri anlatır bize.”
BAŞI ACIK EŞ BİR KARAKTERİ ANLATIR BİZE
”Tutucu, dinci, Arap kulturunu ve yaşam bicimini secmiş kimsedir karşımızdaki.”
SALIVERİCİ, AB, ABD VEYA RUS KULTURUNU VE YAŞAM BİCİMİNİ SECMİŞ KİMSEDİR KARŞIMIZDAKİ.
”Cumhuriyetin devrim yasalarını sevmez.”
CUMHURİYETİN YANLIŞ ANLAYIP UYGULADIKLARI LAİKLİKTEN BAŞKA TUM DEVRİM YASALARINI YERLE BİR ETMİŞLERDİR.
”Kadın, onun icin ikinci sınıf insandır ve kadının ozgurluğu elbette sınırlıdır.“
KADIN ONUN İCİN İKİNCİ SINIF İNSANDIR VE ONA HER ŞEYİ MUSTEHAK GORUR. (SİZ HİC TURBANLI EŞİ OLAN BİR İNSANIN GENELEV CALIŞTIRDIĞINI, BAR, PAVYON İŞLETTİĞİNİ BEYAZ KADIN TİCARETİ YAPTIĞINI GORDUNUZ MU?)
”Erkek erkeğe sohbetlere bayılır.”
KARŞISINDA FİRİKİK VEREREK OTURAN BAYANLARLA SOHBETE AKLI GİDER.
”Kadınının konuşmasından hoşlanmaz.”
KADININ KENDİNDEN COK KONUŞMASINDAN HOŞLANIR.
”Onun erkeklerin olduğu bir ortamda bulunmasından rahatsız olur, ona harem ister. “
ONUN ERKEKLERLE COK SAMİMİ OLMASINDAN BİLE RAHATSIZ OLMAZ, KENDİ DE BAŞKALARININ KADINLARI İLE COK SAMİMİDİR.
”"Turbanlı eş" bir kimliktir.”
BAŞI ACIK EŞ BİR KİMLİKTİR.
(…)
”Medeniyeti fazla sevmez.”
MEDENİYETİ FAZLA SEVİYORUM ZANNEDER. (ASLINDA, KADINI, İCKİYİ, ZİNAYI, ACIKLIĞI, BAŞIBOZUKLUĞU SEVER)
”Pantolonunun altında uzun pacalı don vardır.”
PANTOLONUNUN ALTINDA DON ADINA HİC BİR ŞEY YOKTUR.
”Geceleri kulah takar.”
GECELERİ BAŞINI YORGANININ İCİNE SOKAR.
”Bunlar bizleri hic de ilgilendirmese bile, turizme icin icin kızar,”
BUNLAR BİZLERİ HİC DE İLGİLENDİRMESE BİLE, TURİZME (SAĞCI İKTİDARLARIN YUZ AKI OLDUĞU İCİN) İCİN İCİN KIZAR,
“biyoloji derslerindeki "evrim teorisini" uygun bulmaz.”
İLLE BİZ MAYMUNDAN TUREDİK; BENİM DEDEM-NİNEM MAYMUNDUR DİYE TUTTURUR.
“Cocuklara kadının erkeğin alt kaburga kemiğinden yaratıldığının oğretilmesini ister.”
(SON CUMLESİNİN TEVRAT VE İNCİLDE OLDUĞUNU BİLE BİLMEZ, KENDİNDEN SAYMADIKLARINA CAMUR ATMAYI SEVER…)
”Batı uygarlığına ulaşmak istiyormuş gibi yapar, ama ortacağ geleneklerine koşar.”
BATI UYGARLIĞINA ULAŞMAK İSTİYORMUŞ GİBİ YAPAR, AMA AB’YE EN COK ONLAR KARŞIDIR.
“Laik cumhuriyetin koltuğuna oturur, ama laik cumhuriyetin aydınlık yuzunu reddeder.”
LAİK CUMHURİYETİN KOLTUĞUNA SECİMLE OTURMASI MUMKUN DEĞİLDİR; BU YUZDEN CUMHURİYETİN AYDINLIK YUZUNU REDDETMİYORMUŞ GİBİ REDDEDER.
”İkiyuzludur.”
RİYAKÂR, CİFTE STANDARTLIDIR.
”Bir insanın eşinin "turbanlı" olması, onun kimliğidir.”
BİR İNSANIN EŞİNİN BAŞI ACIK OLMASI ONUN KİMLİĞİDİR.
”Bir anlayışı, bir bakışı, bir tavrı anlatır bize.”
BİR ANLAYIŞI, BİR BAKIŞI, BİR TAVRI ANLATIR BİZE.
”Turbanın dili vardır.”
BAŞI ACIKLIĞIN DİLİ VARDIR.
”Siz anlamak isteseniz de, istemeseniz de... “
EVET, TURBANIN BİR DİLİ VARDIR; ORTUNMEK İSTEYEN BAYANLARI BAŞORTUSU İLE LALETTAYİN ORTUNEN KADINLARDAN, ORTA YAŞI GECMİŞ BAYANLARDAN AYIRIR; DAHA MODERN, DAHA GUZEL VE CAĞDAŞ GOSTERİR; SİZ ANLAMAK İSTESENİZ DE, İSTEMESENİZ DE...
-----------------------
Arif Bilgin
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Turbanın Dili