YouTube ’da 102 milyon abonesi bulunan PewDiePie, uzun zamandır platformun en cok aboneye sahip kanalıydı; ancak bu yılın başlarında muthiş bir sıcrama yaparak 120 milyon aboneye ulaşan Hint produksiyon şirketi T-Series, İsvecli YouTuber ’ın tahtını elinden almıştı.
Asıl adı Felix Kjellberg olan PewDiePie, video oyunlarıyla ilgili icerikleriyle ile tanınsa da, gecmişte ırkcılık ve antisemitizm suclamalarıyla karşı karşıya kalmış ve gundemi bir hayli meşgul etmişti. Hem YouTube hem de kişisel yaşamında karşılaştığı sorunlar nedeniyle mental olarak yorgun duşen İsvecli YouTuber, onumuzdeki yıl video paylaşım platformuna ara vereceğini duyurdu.
[h=2]PewDiePie'ın YouTube'a ara verme sebebi: Yorulmak[/h]
Kararını bir videoda paylaşan PewDiePie , “Gelecek yıl YouTube'a bir mola veriyorum. Bunu onceden soylemek istedim cunku kararımı kesin olarak verdim. Yorgunum. Kendimi cok yorgun hissediyorum. Anlatabiliyor muyum bilmiyorum. Gelecek yılın başlarında biraz uzakta olacağım” şeklinde konuştu.
Unlu YouTuber, 2017'de canlı bir oyun akışı sırasında başka bir oyuncuya karşı “lanet zenci” ifadelerini kullanmıştı. Olayın ardından ozur dileyen PewDiePie, soz konusu cumleyi kotu anlamda kullanmadığını belirterek kendini savunsa da, takipcilerini ikna etmeyi pek de başaramamıştı. Aynı yıl Disney, bazı videolarında antisemitik ifadeler ve gorseller bulduktan sonra PewDiePie ile ortaklığını bitirmişti.
Son olarak, Yeni Zelanda ’da iki camiye teror saldırısı duzenleyen ve 51 insanı katleden aşırı sağcı Brenton Tarrant, Facebook ’tan canlı yayınladığı saldırıyı izleyen kişilere “PewDiePie'ya abone olmalarını” soylemişti.
[h=2]PewDiePie'ın YouTube'a ara vereceğini soylediği video:[/h]
Dunyaca Unlu YouTuber PewDiePie, YouTube'a Ara Vereceğini Acıkladı
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●28 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Dunyaca Unlu YouTuber PewDiePie, YouTube'a Ara Vereceğini Acıkladı