Hepimiz ilk okuldan itibaren din ile tanışırız. İnsanın ailesinde dindar biri olsa da olmasa da okul cağında aldığımız din eğitimiyle Allah’ı, Kuran’ı, namaz kılmanın, oruc tutmanın farz olduğunu, ahiret inancını oğreniriz. Ama tum bunları bilmemize rağmen namaz kılmazdık veya sadece Allah icin yaşamanın ne demek olduğunu bilmezdik. Bir gun bir arkadaşım bana “Gerceği Duşundunuz mu?” adlı kitabı verdi. O kitapta okuduğum şu ayet benim butun hayatımı tamamen değiştirmeme vesile oldu:

İnkar edenler, cehenneme boluk boluk sevk edildiler. Sonunda oraya geldikleri zaman, kapıları acıldı ve onlara (cehennemin) bekcileri dedi ki: "Size Rabbiniz'in ayetlerini okuyan ve bugunle karşılaşacağınızı (soyleyip) sizi uyaran elciler gelmedi mi?" Onlar: "Evet." dediler. Ancak azab kelimesi kafirlerin uzerine hak oldu….(Zumer Suresi, 71)

Bu ayeti okuduğumda hemen kendimi duşundum. Allah’ı, cenneti, cehennemi, oldukten sonra hesap vereceğimi, Allah icin yaşamam gerektiğini, Kuran’ı uygulamam gerektiğini biliyordum. Ve bunu bile bile Allah’ın istediği şekilde yaşamayacağım zaman cehenneme gidebileceğimi ve cehennem kapısına geldiğimde bekcilerin bana bu soruyu soracaklarını da biliyordum. Bunu duşunmek beni kendime getirdi ve bu ayeti gordukten sonra Allah’ın razı olacağı şekilde, Kuran’a uygun bir hayat yaşamaya karar verdim. Allah’ın izniyle 20 senedir Allah rızası icin yaşıyor, Allah’ın Kuran’da tarif ettiği şekilde bir hayat suruyorum. Kuran ahlakını yaşadığımdan beri Kuran’da Allah’ın istediği şekilde yaşamanın hayatımı ne kadar guzelleştirdiğini, vicdanımı ne kadar rahatlattığını kelimelerle tarif bile edemem.