WindowsLatest tarafından gelen bilgiye gore Windows 10 Mobile ’ın destek sayfasında; “Windows 10 Mobile cihazın 1709 surumu, 14 Ocak 2020 tarihinden itibaren hizmet kapsamından cıkartılacak. Windows 10 Mobile ve Windows 10 Mobile Enterprise donanımına sahip cihazlar artık aylık guvenlik guncellemeleri almayacaklar” acıklaması bulunuyor.
[h=2]Verilen bu karar yalnızca bir tesaduf mu yoksa planlı mı?[/h]
Microsoft ’un aldığı bu kararın oldukca garip olduğu soylenebilir. Cunku platformda yer alan UWP Office uygulamaları 12 Ocak 2021 tarihine kadar desteklenmeye devam edecek.
Ancak işletim sistemi ise 14 Ocak 2020 tarihinde omrunu dolduracak. Fakat Windows 7 ’nin de aynı tarihte omrune son vereceğini duşunursek, bu karar onceden planlanmış olabilir.
[h=2]Peki Windows 7 desteğinin kesilmesi kullanıcıyı nasıl etkileyecek?[/h]
Aslında Microsoft'un Windows 7 desteğine son vermesi, kullanıcıları ilk başta cok da sarsmayacak. Bunun sebebi de kullanıcıların Windows 7'yi her zaman olduğu gibi kullanmaya devam edebilecek olmaları. Fakat 15 Ocak tarihinde bilgisayarlarının başına gecen kullanıcılar, bilgisayar ekranını tamamen kaplayan bildirimlerle karşılaşacaklar ve Windows 7'yi kullanmaya devam ettikleri takdirde olası risklerle alakalı bilgi sahibi olacaklar.
Microsoft ’un Windows 7'ye olan desteğinin son bulması, işletim sisteminin artık guvenlik guncellemesi almayacağı anlamına geliyor. Aslında bu durum da ilk etapta tehlike canlarını calmıyor. Cunku kullanıcılar, 14 Ocak 2020 tarihinde gelen son guncelleme sayesinde mevcut problemlerin tamamına karşı korunma sağlayacaklar.
[h=2]Fakat bu guncelleme, uzun vadeli surecte herhangi bir garanti sunmuyor[/h]
Windows 7 kullanıcıları, 15 Ocak ’tan itibaren bilgisayar korsanlarının hedef tahtası haline gelecekler. Windows 7 ’nin hala oldukca populer bir işletim sistemi olması ve artık guvenlik guncellemesi almayacak olması, bilgisayar korsanlarının oldukca ilgisini ceken bir durum. Valve'ın oyun platformu Steam'den gelen son acıklamalar da bunu doğrular nitelikte. Yapılan acıklamada; Windows 10 kullanıcılarının bile Windows 7'ye geciş yaptıkları yer alıyor.
Bu da demek oluyor ki, bilgisayar korsanları yeni bir guvenlik acığı tespit ettikleri takdirde Windows 7 kullanıcılarını buyuk tehlikeler bekliyor olacak ve işletim sisteminde bulunan herhangi bir guvenlik acığı, kullanıcıların tamamının tehdit altında olduğu anlamına gelecek. Microsoft'un da Windows 7 ’yi yeni guvenlik guncellemeleriyle bu acıklardan korumayacak olması, bilgisayar korsanlarının bayram etmesini sağlayacak.
Windows 10 Mobile Destek Tarihi Uzatıldı
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●20 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Windows 10 Mobile Destek Tarihi Uzatıldı