The Mandalorian dizisinde yer alan bir avuc kadın yonetmeni de sayacak olursak; Victoria Mahoney, Star Wars catısı altında yonetmenlik yapan sayılı isimler arasında yer almayı başardı.
Mahoney, Hollywood Reporter ’a yaptığı acıklamalarda bu başarısının ardında yatan detayları gun yuzune cıkarıyor. Mahoney, kendini bildi bileli buyuk filmlerde yonetmen koltuğunda yer almak istediğini ancak film sektorunun bir şekilde onune taş koyduğunu belirtiyor.
Yaptığı acıklamalarda Mahoney, “Yakın cevrem, yaklaşık 10 yıldır buyuk bir filmde yonetmenlik yapmaya calıştığımı biliyor. Bir goruşme fırsatı icin bile ne kadar uğraşsam da hic sonuc cıkmadı” ifadeleri yer aldı.
[h=2]J.J. Abrams ise bu duruma bir el atmak uzereydi[/h]
Onune gelen yonetmen listelerinden kafası allak bullak olan Abrams, arkadaşı Ava DuVernay ile iletişime gecmeye karar verdi. Mahoney, bu konuyu şoyle ozetliyor; “J.J. Abrams ’ın onune gelen yonetmen listelerinin donup dolaşıp aynı isimleri barındırıyor olması, Abrams ’ı kendi işini halletmesine yoneltti ve arkadaşı Ava DuVernay ’dan bir yonetmen listesi istedi. DuVernay ise ‘Elimde harika bir liste var fakat onu sana vermeyeceğim. Onun yerine tek bir isim veriyorum: Victoria Mahoney ’ dedi. Hollywood ’un bunca senelik film gecmişinde J.J. Abrams dışında kimse, yonetmen secmenin geleneksel yontemlerinin dışına cıkıp benim gibi oyuna sonradan dahil olan birine yonetmenlik gorevi vermemişti. Oldukca tuhaf değil mi?”
Mahoney, bu başarısının genc yonetmen adaylarını da etkilediğini ve devamlı olarak kendisi ile bilim kurgu filmleri hakkında konuşmak istediklerini belirtiyor. Mahoney ’in bize verdiği mesaj ise guc ve başarının diğer insanlara yardım etmek icin de kullanılabileceği ve başarılı insanların, cevrelerindeki insanların da başarılı olmasına katkı sağlayabileceği.
Mahoney ’in sergilediği bu başarı orneği, Hollywood gibi buyuk catılar altında ceşitliliğin artması gerektiğini ve başarıya ulaşmış kişilerin bu değişimde sorumluluk alması gerektiğini vurgular nitelikte.