Carşamba gunu Mississippi medyasının paylaştığı bir rapora gore bir hacker, uc genc kızın yatak odasında yer alan Ring adlı ev ici guvenlik kamerası sistemini ele gecirdi ve kameranın hoparlorunden kızlarla konuşmaya başladı. Aile, kamerayı alalı yalnızca dort gun olduğunu ve bu sure icinde cocuklarının hacker tarafından izlenip izlenmediğini bilmediklerini belirtiyor.
Ring ev ici guvenlik kamerası sayesinde kullanıcılar, bir mobil uygulama ile evde neler olup bittiğini eş zamanlı olarak gorebiliyor ve kameranın hoparlorunden konuşabiliyor. Kızların annesi Ashley LeMay, “Sistemi kurmadan once oldukca detaylı araştırma yaptım. Gercekten guvenli olduğunu sanmıştım” acıklamasında bulundu.
[h=2]Kamera, kızların yatak odasında tavanın koşesinde yer alıyordu ve bu noktadan butun odayı gozlemlemek mumkun[/h]
Hacker, kızlar oyun oynarken de aynen bu acıdan onları izliyordu. Kızların oyunu sırasında hoparlorden “Tiptoe Through the Tulips” şarkısını acan hacker, 8 yaşındaki kızlardan birisi kim olduğunu sorduğunda “Ben Noel Baba. En iyi arkadaşınız” cevabını verdi.
Aile, cihazı kurmadan once iki faktorlu kimlik doğrulama sistemini aktive etmediklerini belirtti. Bu da hacker'ların cihazın şifresini değiştirmesini daha da kolaylaştırıyor.
[h=2]Ev ici guvenlik kameralarının hacklenmesi icin zayıf bir guvenlik şifresi yeterli[/h]
Şifreyi ele geciren hacker'lar, kameradan olup biteni izleyebilir ve hoparlor sayesinde istediklerini soyleyebilir. NBC ’den gelen kaynaklar da Florida ’da yaşayan bir ailenin aynı durumdan mağdur olduğuna işaret ediyor. Guvenlik kamerasını ele geciren hacker'ın hoparlorden ırkcı sloganlar yağdırdığı soyleniyor.
Ring sozcusunden gelen acıklamalarda, “Muşterilerimizin bize karşı olan guvenine buyuk onem gosteriyoruz. Cihazlarımızın guvenliğini de cok ciddiye alıyoruz. Yaşanan bu hadiseleri hÂl yakından inceliyoruz ve elde edilen verilerin sonucunda cihazlarımızda yeni adımlar atacağız. Fakat yaşanan bu olayların Ring ’in sağladığı guvenlik sistemindeki bir hata sonucu olmadığını garanti edebiliriz” sozleri yer alıyor.
Ring sozcusu, “Ring kullanıcılarına, hesaplarının iki faktorlu kimlik doğrulama seceneğini aktive etmelerini şiddetle tavsiye ediyoruz. Ayrıca guclu parolalar secmelerini ve duzenli olarak bu parolayı yenilemelerini oneriyoruz” diyerek sozlerini noktaladı.