Android kullanıcılarını en cok rahatsız eden problemlerden biri, telefonunun bir cağrı alıyor olması fakat ekranın hala kilitli bir durumda kalması. Yani telefon calıyor fakat ekran bir turlu gelen arama ekranına donmuyor ve arayanın kişinin kim olduğunu gostermiyor. Duşununce bile son derece gergin bir durum, ne yazık ki bu gergin durumu yaşayan pek cok Android kullanıcısı var.
Elbette gelen arama ekranının gorunmeme sorunundan tum Android kullanıcıları muzdarip değil. Daha cok Xiaomi, Samsung, LG marka Android işletim sistemine sahip eski model cep telefonlarında yaşanan bir problem. Kullanıcı, gelen arama ekranını ve arayan kişiyi gormek icin tuş kilidini acmak durumunda kalıyor ve ancak boyle bir yolla aramayı cevaplayabiliyor.
Son derece rahatsız edici bir durum olmasına rağmen, sorunun cozumu de son derece basit. Gelen arama ekranını gormek icin yapmanız gereken birkac kucuk bildirim ayarı var. Bildirim ayarlarını doğru bir şekilde secerseniz, var olan sorunun ortadan kalkmaması icin hicbir neden yok.
[h=2]Gelen arama ekranını gorunur yapma:[/h] [h=3]Bildirim ayarları uzerinden gelen arama ekranı cozumu:[/h]
Cep telefonunun cağrı alıyor olması fakat gelen arama ekranının gorunmuyor olması, son derece can sıkıcı bir durum. Boyle bir durumdan muzdarip olan eski model Android işletim sistemine sahip cep telefonu kullanıcılarının uygulaması gereken yontemlerden bir tanesi, bildirim ayarları uzerinden bu sorunu cozmektir. Cep telefonlarının markasına, modeline ve arayuz ekranına gore değişiklik gosterse de, temel olarak tum Android işletim sistemli cep telefonlarında benzer bir işlem yapmak yeterli olacaktır.
Cep telefonunuzun “Ayarlar” bolumu acın. Buradan “Arama Ayarları” bolumune girin. “Uygulama Bildirimleri” seceneğine dokunun. Karşınıza cıkan bildirim onaylarından hangilerinin kapalı olduğuna bakın. Bildirimleri acın, onceliği “Acil” olarak belirleyin. Ses ve titreşim bildirimlerini acın. Gerekli tum izinlerin acık olduğundan emin olun. İşlem tamam. Arama ayarlarında bulunan bildirim ayarlarına gerekli tum izinleri verdiğinizden eminseniz, gelen arama ekranını gorememe sorununuz cozulmuş olacaktır. Eğer sorun hala devam ediyorsa, telefonunuzu yeniden başlatmayı tercih edebilirsiniz. Bu basit yontemi kullanan coğu kullanıcının sorunu cozumuştur fakat problem devam ediyorsa, deneyebileceğiniz bir yol daha var.
[h=3]Uygulama uzerinden gelen arama ekranı cozumu:[/h]
Gelen arama ekranının gorunmeme sorunu coğu Android işletim sistemli cep telefonunun bildirim ayarlarında yapılacak birkac değişikle kolayca cozulurken, bazı cihazlarda bu sorunun cozumu icin farklı bir uygulama indirmek gerekebiliyor. Ozellikle Android 9.0 Pie işletim sistemi tabanlı bir cep telefonuna sahipseniz, Phone Dialer gibi bir mobil uygulama indirerek, gelen arama ekranı gorememe sorununuzu cozebilirsiniz.
Phone Dialer uygulamasını indirin. Gerekli kurulumu yapın ve izinleri onaylayın. Uygulamanın “App Info” bolumune girin. Buradan “Notifications” bolumunu acın. “Incoming Calls” ayarlarına girin. “Behaviour” seceneğine dokunun. Bildirim onceliğini acil olarak secin. “Make sound and pop up” seceneğine dokunarak bildirim ayarlarını acın. İşlem tamam. Cep telefonunuzu yeniden başlatmayı tercih edebilirsiniz. [h=4]Phone Dialer APK indir:[/h] Phone Dialer APKİNDİR Eski model Android işletim sistemine sahip cep telefonlarında sıklıkla gorulen bir problem olan gelen arama ekranının gorunmeme sorununun cozumu icin sunulan iki farklı yontemden dilediğinizi secebilirsiniz. Yontemlerdeki adımları doğru bir şekilde uygularsanız, sorunun cozulmemesi icin hicbir neden yok. Eğer yontemleri uygulamanıza rağmen sorun hala devam ediyorsa, cep telefonunuzu yeniden başlatmak ve yontemleri en baştan uygulamak doğru bir yol olabilir sizin icin.