Canalys ’den gelen bilgilere gore; giyilebilir teknoloji uretiminin dunya genelinde artmasındaki en buyuk etmen Xiaomi oldu.
Akıllı bileklik satışlarında %65 oranında bir artış mevcut ve Xiaomi bu alanda listenin başında yer alıyor. Xiaomi, dunya genelinde yapılan akıllı bileklik satışlarının %27 ’lik bir kısmına sahip.
[h=2]Şirketin bu başarısının ardında yatan etmenlerden biri de duşuk fiyatlar:[/h]
Xiaomi ’nin bu stratejisi, Samsung ve Fitbit gibi rakip şirketlerin onune gecmesini sağladı. Ayrıca, Samsung ve Fitbit şirketleri de ozellikle Asya kıtasında yer alan kullanıcıların ilgisini cekmek icin duşuk fiyatlı urunler piyasaya surmuştu.
Huawei de satışlarında kayda değer bir artış gercekleştirdi. Ozellikle Cin ’de yaptığı satışlar, şirketin buyumesinde buyuk bir rol oynadı ve bu da Dunya genelinde yapılan satışlarda ikinci sırada yer almasını sağladı.
[h=2]Gectiğimiz gunlerde Xiaomi ’nin katlanabilir akıllı telefonunun patenti de gun yuzune cıkmıştı:[/h]
Xiaomi ’nin yeni patenti, Dunya Fikir Mulkiyeti Ofisi ’nde (WIPO) gun yuzune cıktı. Xiaomi ’nin patentini aldığı yeni katlanabilir akıllı telefonun tasarımı, Motorola Razr model cihaz ile bir hayli benzerlik gosteriyor. Xiaomi ’nin modelindeki farklılıklardan biri ise; kızaklı kamera tasarımına sahip olması.
Beijing Xiaomi Mobile Software şirketinin gonderdiği bu patent icin 2018 yılının ortasında başvuru yapılmıştı. Fakat patent icin 2019 yılının 6 Aralık gunune kadar herhangi bir onay gelmemişti.
Resimlere goz attığımızda, telefonun on kamera bolumunde uc tane yuva olduğunu gormek mumkun. Bu yuvalardan bir tanesi kamera ve bir diğeri de flaş icin planlanmış ancak ucuncu yuvada hangi donanımın yer alacağı hala gizliliğini koruyor. Arka bolumde ise iki kamera ve bir LED flaş ışığı bulunuyor.
Buna ek olarak, kameranın arka bolumunde kucuk bir ekran bulunuyor. Bu ekranın dokunmatik olup olmadığı henuz kesinlik kazanmadı. Ancak bu kısmın, bildirim ışıklarının yer aldığı bolum olabileceğine dair iddialar mevcut. Kendine has bir tasarıma sahip bu yeni telefonun yakın bir zamanda satışa sunulup sunulmayacağı ise henuz bilinmiyor.