Yazılım dunyasında kullanıcılarına yeni ozellikler sunmak icin ciddi calışmalar yuruten Microsoft, yeni donemde akıllı telefonlarla bilgisayarları bağlamak uzere bazı uygulamaları kullanıma sunmuş durumda. Bir suredir Windows 10 Insider kullanıcıları icin aktif olan 'bilgisayar uzerinden Android cihazlara arama yapma ozelliği', bundan boyle tum Windows 10 kullanıcılarına acık olacak.
Windows 10 işletim sistemine sahip bir bilgisayarınız varsa Telefonunuz uygulamasına hÂlihazırda erişim sağlayabilirsiniz. Bu uygulama sayesinde telefonunuza gelen bildirimleri bilgisayarınız uzerinden gorebilir, galerinizdeki gorsellere erişebilir hatta Android kullanıcılarına SMS gonderebilirsiniz. Bu ozellikleri kullanmak icin yapmanız gereken bazı adımlar bulunuyor.
[h=2]Windows 10 Telefonunuz uygulaması nasıl kullanılır?[/h] [h=2][/h] Microsoft'un bilgisayarlarla akıllı telefonları bağlayan uygulamasını kullanmak icin aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.
İlk olarak bilgisayarınızdan Telefonunuz uygulamasını acın ve aşağıdaki gorselde olduğu gibi telefonunuzun işletim sistemini secin.
'Devam' butonuna bastıktan sonra aşağıdaki gorselde yer alan penceredeki ilgili bolume kendi cep telefonu numaranızı girin. Bu adımla birlikte telefonunuzla bağlantı kurmak icin gerekli olan uygulamanın indirme bağlantısına erişebileceksiniz.
Telefonunuza gelen SMS'teki bağlantıdan Telefon Eşlikciniz uygulamasını indirin ve acın. Aşağıdaki gorselde de gorebileceğiniz kare kodu actığınız uygulamaya okutun.
Artık hazırsınız. Telefonunuzda gerekli izinleri verdikten sonra aşağıdaki gibi telefonunuzdaki bildirimlere erişebilir ve galerinizi goruntuleyebilirsiniz.
Telefonunuz uygulamasına eklenecek 'Arama' ozelliğiyle birlikte Android telefonunuza gelen aramalara yanıt verebilir, aynı zamanda bilgisayarını uzerinden de direkt olarak arama yapabilirsiniz. Bu ozelliğin şu anda kademeli olarak dağıtılması sebebiyle guncelleştirmeleri kesinlikle takip etmelisiniz.
Telefonunuz uygulamasının Arama ozelliğini kullanabilmek icin Windows 10 Mayıs 2019 Guncelleştirmesi'ni indirmiş ve en az Android 7.0 işletim sistemine sahip bir Android cihaz kullanıyor olmanız gerekiyor. Kademeli olarak dağıtılan bu ozelliğe erişim sağlayanlardansanız duşuncelerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz. Microsoft'un bu ozelliği iOS platformuna ne zaman getireceği ise bilinmiyor.