Akaryakıt istasyonu, kafeterya, restoran, 2 su sporu istasyonu, İsvec’te 2 restoran ayrıca Aydın’da 18 ulkeye ihracat yaptığı zeytin fabrikası bulunan iş insanı Salih Tunc, Marmaris’in kış turizmine ve tanıtımına katkı sağlamak icin ailesiyle birlikte harekete gecti.
İsvec ve Turk vatandaşlığı bulunan eşi Marina, kızları Selina (20) ve Melissa (17) ve oğulları Benjamin (12) ve Mikail Tunc(7) ile birlikte su sporları yapan Salih Tunc, o anları fotoğrafladı ve goruntuledi. Ayrıca yaz aylarında jet ski, muz, deniz paraşutu, surat botu gibi su sporları yapan turistlerin cektiği 6 bin fotoğraf arasından en iyileri secilerek ailenin calışmalarına eklendi. 2 saatlik goruntu, 10 dakikaya indirildi. Secilen 20 fotoğrafta tanıtım CD’sine eklendi. 3 bin adet coğaltılan CD, 25 ulkedeki 189 acenteye gonderildi. Ayrıca Marmarisli turizmcilerin Avrupa’da katılacağı ceşitli fuarlarda da tanıtım CD’sinin kullanılması icin girişimde bulunduğu belirtildi.

'HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEMEK LAZIM'
Marmaris’i tanıtarak, kış turizmini de canlandırmak istediklerini soyleyen Salih Tunc, "Turizmden ekmek kazanıyoruz. Kazandığımız ekmeğimize sahip cıkmak icin ailemle birlikte bir proje hayata gecirdik. Tamamen kendi imkanlarımızla deniz paraşutunde cep telefonu ve drone ile goruntuler ve fotoğraflar cektik. Yurt dışındaki fuarlara katılan, Guney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği ve belediyemize bu goruntulerimizi vermeyi planlıyoruz. Marmaris’in tanıtımı icin her şeyi devletten beklememek lazım. İmkanları iyi olan turizmcilerin, şehrimizin tanıtımına bizim gibi destek olmalarını istiyorum" dedi.
DHA