Ulkemize kilometre olarak yakın olan şehirlerden biri olan Batum, Gurcistan'a bağlıdır. Acarya bolgesinde bulunan Batum'un Turkiye'ye de sınırı vardır. Artvin uzerinden Sarp Sınır Kapısından Batum'a geciş yapmak mumkundur. Batum'a gitmek icin vize gerekli mi? Batum gezilecek yerler nereler? İşte tum bu soruların yanıtları...

Turkiye'den Batum'a cok yoğun bir seyahat soz konusudur. İstanbul'dan 1300 km uzaklıkta bulunan Batum'a İstanbul'dan doğrudan otobus vardır. Ayrıca Artvin'e gittikten sonra Batum'a otobus de vardır. Ayrıca Turk Hava Yolları'nın Batum'a doğrudan ucak seferleri de vardır. Batumi Havalimanı'da Sarp Sınır Kapısına oldukca yakındır ve iki şehir arasındaki mesafe ucakla 1.5 saat civarındadır.

BATUM'A GİTMEK İCİN VİZE GEREKLİ Mİ?

Batum'a seyahat etmek icin vize veya pasaport gerekli değildir. Gurcistan ile Turkiye arasındaki anlaşma gereği karayoluyla gidiliyorsa Sarp Sınır Kapısı'dan nufus cuzdanı ile geciş yapılabilir, bunun karşılığında sınır polislerinden bir belge alınır. Havalimanında da kimlikle geciş mumkundur.

BATUM'DA GEZİLECEK YERLER

Batum, Karadeniz'in ezgilerinin yuksek oranda hissedildiği bir şehirdir. Batum'da gece hayatı oldukca hareketlidir, bunun yanı sıra doğal guzellikleriyle de insanı buyuleyen Batum'da şehrin merkezi Karadeniz'den oluşur. Sahildeki ana meydan ve Hristiyanlığı simgeleyen eski evler, ara sokaklar kulturu yansıtır.

Batum'daki vatandaşlar genellikle Artvin, Trabzon, Rize'deki vatandaşlarımız gibi oldukca cana yakındır fiziki ozellikler de birbirine benzer. Mahalle bakkalları, hediyelik eşyalar satılan dukkanlarda calışanlar arasında Turklere rastlamak da mumkundur.

Batum'da calışan taksicilerin coğu Turkce bilmektedir bu aşamada dil problemi yaşama şansınız yoktur.

Mitrala National Park adı verilen Batum şehir merkezinden yaklaşık 25 km tepede yer alan milli park mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden biridir. Yeşillik arasındaki bu milli parkın icerisinde bakir nehirler, dağ yuruyuş parkurları da bulunmaktadır. Aynı zamanda ev bulunmadığı icin surekli oksijen kaynağı olan ormanlar da Batum'un yeşilliğini simgeler.

Kaynak