Nevşehir İl Muftuluğu Aile İrşat ve Rehberlik Burosu Sorumlusu Din Hizmetleri Uzmanı Fatma Kasım, vatandaşların dini konularda merak ettikleri soruların aydınlatılması icin hizmet veren hatta en cok kadınların ilgi gosterdiğini belirtti
NEVŞEHİR-NEVŞEHİR İl Muftuluğu bunyesinde hizmet veren ’Alo Fetva’ hattına vatandaşların ilettiği birbirinden ilginc sorular şaşırttı.Nevşehir İl Muftuluğu Aile İrşat ve Rehberlik Burosu Sorumlusu Din Hizmetleri Uzmanı Fatma Kasım, vatandaşların dini konularda merak ettikleri soruların aydınlatılması ve bunlar ile ilgili cozum onerilerinin ortaya konulması amacıyla hizmet veren ’Alo Fetva’ hattına en cok kadınların ilgi gosterdiğini belirtti. Alo Fetva hattını yılın 6 aylık doneminde 500 kişinin aradığını kaydeden Fatma Kasım, genellikle aile ici iletişim, evlilik, kurtaj, sosyal icerikli sorular, psikolojik ve kadınlarla ilgili fıkhi soruların yoneltildiğini soyledi. Kasım, ozellikle 18- 40 yaş arası kişilerin buyuk ilgi gosterdiği Alo Fetva hattına, ’Cep telefonunda Kuran yukluyken tuvalete gidilir mi?’, ’Musluman olmayan kişilere masaj yaptırmak gunah mı?’, ’Hamilelik doneminde sac kesilirse bebek kel olur mu?’, ’Hamilelik doneminde sac boyanırsa bebek kırmızı saclı doğarmış, doğru mu?’ gibi birbirinden ilginc soruların yoneltildiğine dikkat cekti.
Uzman Fatma Kasım, şunları soyledi:"Alo Fetva hattının telefonları hic susmuyor. Nevşehir halkının ilgisi buyuk. Kimi zaman bizleri hayrete duşuren telefonlar da alıyoruz. Sorulara doğru bir şekilde ve ictenlikle yanıt vermeye calışıyorum fakat beni aşan durumlarda kişiyi Aile Danışma Merkezi’ne yonlendiriyorum. Yılın ilk altı aylık doneminde 500 soruya cevap verdik. ’Zengin bile olsa dula zekat verilir mi?’ ’Kainat gercekten altı gunde mi yaratıldı?’ ’Televizyon olan odada Kuran okunur mu?’ gibi ilginc sorular da alıyoruz. Ancak halkımızın ilgisinden memnunuz." (DHA)
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Alo fetva hattına şaşırtıcı sorular (Nevşehir il muftuluğu)