Ulkemizde yıllardır eğitimin onemli olduğundan bahsediliyor olsa da bu konuda elini taşın altına sokanların sayısı cok az. Milli Eğitim Bakanlığı bu noktada yeni bir kampanya başlattı.
‘Oğrencilerimizin Okul İhtiyacını Karşılıyorum’ sloganıyla başlatılan kampanyada, eğitime destek sağlanması ve okulların gereksinimlerinin giderilmesi amaclanıyor. Yardımlar secilen okulların okul aile birliklerine ya da Milli Eğitim Bakanlığı hesaplarına yapılabiliyor.
[h=2]MEB Hayırsever Bağışcı Modulu nedir, bu proje neyi amaclıyor?[/h]
MEB Hayırsever modulu, MEB’in acıklamasına gore ‘oğrencilerimizin daha kaliteli bir eğitim almasına, onların ve ulkemizin daha aydınlık yarınlara ulaşmasına katkı sağlamış olacak’. Yapılacak olan yardımlar nakit olabileceği gibi ders arac-gereci, malzeme, eşya gibi şekillerde de olabilecek. Bu nakit dışı yardımlar kayıt altına alınacak. Bağış işlemleri tamamlandıktan sonra yapılan bağışlar internet uzerinden duyurulacak.
10 bin TL ve uzerinde bağış yapmak isteyen kişiler, MEB icin Merkez Bankası nezdinde acılan hesaba bağış yapabilecek. Bu hesabın bilgileri şu şekilde: Millî Eğitim Bakanlığının Merkez Saymanlık
IBAN: TR 0200 0010 0100 0003 5015 4035
[h=2]MEB Hayırsever Bağışcı Modulu'nde neler var? [/h]
Modulde oncelikli olarak yapmak istediğiniz bağışı secmeniz gerekiyor. Sayfanın alt kısmında iki bağlantı bulunuyor. Bu bağlantılardan
ilki okulların ihtiyaclarını karşılamak isteyenler ikincisi ise okul yaptırmak isteyen kişileri ilgili sayfaya yonlendiriyor. Her iki bağlantı da ilgili interaktif haritaya yonlendiriyor.
[h=2]MEB'in ihtiyac haritası uzerinden bir okula nasıl destek olunur?[/h]
MEB’in ihtiyac haritasını kullanarak eğitime destek vermek istiyorsanız yapmanız gerekenler ise oldukca basit.
Okul ihtiyaclarını karşılamak icin:
Bu bağlantıya tıklayarak siteye gidin. Karşınıza ulkemizin haritası cıkacak. Haritadan istediğiniz ili secin. İl haritasına yakınlaşacaksınız. İstediğiniz ilceyi secin. Listenin yuklenmesi biraz zaman alabilir. Sayfada aşağıya inerseniz o ilcedeki okullara ve okulların ihtiyac listelerine ait bağlantıları gorebilirsiniz. Bağlantıya tıkladığınızda okulun ihtiyac listesini ve okulların ihtiyaclarını gorebiliyorsunuz. Ust tarafta ise ilgili kurumun bilgileri yer alıyor. [h=2]Okul yaptırmak icin [/h] Bu bağlantıya tıklayarak siteye gidin. Okul ihtiyacı olan şehirler haritada yeşil renk ile gosteriliyor. İstediğiniz ile tıklayın. Yapılması planlanan okulların bir listesi ile karşılaşacaksınız. Yapımına katkıda bulunmak istediğiniz okulu secerek yetkililerle iletişime gecin. Şu anda doğrudan site uzerinden cevrimici olarak bağış yapılamıyor. Site daha ziyade ihtiyac sahipleri ile hayırseverleri buluşturuyor.
[h=2]MEB'in projesiyle hangi ilde kac okul acılması gerektiğini gorebiliyorsunuz[/h]
MEB’in proje sitesine girdiğinizde haritada bir ilin uzerine imlecinizi getirdiğinizde şehir ismi ve yanında da parantez icinde bir sayı gozukuyor. Bu sayı, okul yaptırma ekranına bakıyorsanız kac okul yaptırılacağını gosterirken, okul ihtiyacı karşılama ekranında ise ihtiyac sahibi toplam okul sayısını belirtmektedir.
Siz de okullara yardım etmek istiyorsanız Milli Eğitim Bakanlığı’nın sitesini kullanabilirsiniz. Bağışlar, işlemler tamamlandıktan sonra internet sayfasında yayınlanacak.
MEB, Okullara Destek Olabileceğiniz İhtiyac Haritası Platformunu Actı
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●21 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- MEB, Okullara Destek Olabileceğiniz İhtiyac Haritası Platformunu Actı