Daniel Ricciardo, Red Bull'dan ayrılma sebebinin Max Verstappen, para ya da benzeri şeylerle ilgisi olmadığını soyledi. Daniel Ricciardo, 2014 yılında Red Bull'a gecti ve son yıllarda guclu bir performans ortaya koyarak tum dikkatleri uzerine cekmeyi başardı. Sezon sonunda biten anlaşmasını uzatması bekleniyordu ama aldığı ani kararla Renault'ya gececeğini acıkladı ve herkesi şaşırttı. Ricciardo, kararı bir anda aldığını soyluyor. "Son derece uzun bir duşunce sureciydi. Max'in gecen yıl yeni bir anlaşma imzaladığını acıklaması, gozlerin bana doğru cevrilmesine sebep oldu ve adeta soru bombardımanına tutuldum." "Bununla bir sure yaşadım, hic de kolay bir karar olmadı. Sanırım bir değişikliğe hazır olduğumu hissettim, o noktaya geldiğimi duşundum. Uzun ya da kısa olsun, yeni bir mucadeleye ihtiyacım vardı. Benim acımdan yeni bir nefes, yeni bir motivasyon kaynağı oldu." "Şu an soylemesi kolay geliyor ama hic de oyle değildi. Kendim icin en iyi kararı almak istiyordum. Bunun icin uykusuz gecen gecelerim oldu." "Bu kararı aldıktan ve tetiği cektikten sonra kendimi hemen daha rahat hissettim. Doğru bir secim yaptığımı duşunuyorum." "Tahmin edebileceğiniz uzere pek cok şeyle ilgili bilinmeyen var. Gelecek yıl bulunacağım konum riskli ve bilinmeyenlerle dolu. Ortada onceden tahmin edilebilecek hicbir şey yok." "Red Bull gelecek yıl Honda motoru kullanacak ve kendisini kanıtlaması gerekiyor. Ama durust olmak gerekirse bu kararda en buyuk faktor bu değil, kendimdi. Sanırım bir ortam değişikliği istedim." "Bunun motor, finansal ya da benzer şeylerle ilgili olduğunu soyleyemem. Sadece kendimle ilgiliydi." "Red Bull Racing'le beş yıl gecirdim, şirketle toplamda 10 yıldır beraberim. Bu şaşırtıcı ve harikaydı. Şimdi yeni bir şey yapma vaktimin geldiğini hissettim." "Renault'nun kısa ve orta vadeli geleceği gercekten cesaret verci. Ama bunu soylerken Melbourne'de kazanamayacağımızı da biliyorum." Ricciardo, karar surecini de yorumladı: "Bu aylardır veya haftalardır bildiğim bir şey değildi. Yaz arasında duyurduğumuzdan kısa bir sure once netleşti." "Renault bir suredir seceneklerimden biriydi ve orada olmayı duşunuyordum. Ne yapacağımı cok duşundum ve tahmin edeceğiniz gibi uzun surdu." "Budapeşte'de, yarış hafta sonunda bile ne yapacağımı bilmiyordum. Salı gunu test yaptım ve sonraki 48 satte yine bir şeyler duşundum. Sonrasında ise kararımı verdim." "Kolay mıydı? Tabii ki hayır. Bir suru şeyi değerlendirdim ama aklımda tek bir şey vardı; değişiklik yapmak. Bu yuzden de kapıdan cıkıp gitmeyi sectim." Ayrılmasında Red Bull'un Verstappen'i desteklemesinin etkisi olup olmadığı sorusuna, "Burada sevilmediğimi hic soylemedim. Durum oyle değildi. Muhtemelen bu rutinle ilgiliydi." "Bu 9-5 arası yapılan bir iş değil. Her gun aynı ofise gidiyoruz ama aynı fabrikaya yıllar boyunca gitmek benim icin bir rutin haline gelmişti. Bunun zevkin azalmasına sebep olduğunu hissettim." "Her şeyin sebebi rutinlikti. Kendimi ve hayatı keşfediyorum. Her şey değişiyor, şu anda 12 ay onceki gibi hissetmiyorum." "Doğruyu soylemek gerekirse, takımla, patronlarla ya da herhangi biriyle hicbir sorunum yoktu. Kotu bir şey yaşanmadı." Verstappen'le ilgili mi olduğu sorusuna, "Hayır. Medya ve taraftarlar boyle yorumlayabilir ama durum boyle değil. İceriden bakarsak, sadece Macaristan'da ve Baku'de temas yaşadık. Hep eşitlik vardı. Bu konuda hicbir zaman endişe yoktu. Max'le aramız hep iyi oldu." "Her şey cabucak oldu. Karmaşıktı. Bu yıl harika başladık, Monaco'yu kazandık. İyi bir ic dinamik vardı. Ama hayal kırıklığı yaşadığım zamanlar da oldu. Bunu takıma bağlamıyorum, kendimle ilgiliydi. Bunun sebeplerini bulmaya calıştım. Her şeyi tarttım ve kendi kendime 'Ayrılma vaktin geldi Daniel' dedim." "Guclu bir takım arkadaşı sahip olmak iyi bir şey, bu sizi eğlendirir. Şimdi Hulkenberg'le olacağım ve o da cok guclu olacak." yanıtını verdi. Gelecek hedefi sorulduğunda Ricciardo, "Gelecek yıl mumkun olmasa bile suruculer şampiyonluğunu istiyorum. Mercedes ve Ferrari duzenli olarak kazanan ekipler. 2019'da bu değişmeyecek. Ama kısa ve orta vadede durum umut verici. İlerleme kaydettiler ve bu beni motive ediyor. Fabrikada cok fazla şey geliştiriyorlar, yatırımlar yapıyorlar. Cabucak kazanmak istiyorlar. Bunlar cok olumlu şeyler. Onlarda durustluğu gordum. Bana 'gelecek yıl kazanacağız' demediler. Acık acık durumlarını anlattılar, bu olumluydu." "Her takım kazanmak ister, gelişmeye calışır ama bana anlattıkları şeyler gercekten cok iyiydi. Melbourne'de kazanan ben olmayacağım ama hızlı bir şekilde ilerleyeceklerini biliyorum." yanıtını verdi. MOTORSPORT
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- F1/Ricciardo: Red Bull'dan ayrıldım cunku buna ihtiyacım vardı