Gelecek sene Red Bull ile bağlarını tamamen kopararak McLaren pilotu olacak olan Carlos Sainz Jr, kariyerindeki bu hamlesinden hayal kırıklığı yaşamayacağını soyledi. Kariyerinin başından beri Red Bull bunyesinde yer alan ve Renault'da kiralık olarak yarışan Sainz, Daniel Ricciardo'nun Red Bull'dan ayrılarak Renault'ya gecmesi ve Red Bull'un boşalan koltuk icin kendisi yerine Pierre Gasly'i tercih etmesinin ardından McLaren ile anlaşmıştı. Bugunku basın toplantısına katılan Sainz'a, Red Bull'un kararı karşısında hayal kırıklığı yaşayıp yaşamadığı soruldu. Sainz "Bir takımdan ayrılarak McLaren'a gidiyorsanız hayal kırıklığı yaşamak imkansızdır. Cocukluktan beri hayalini kurduğum takımlardan birisi. Bu yuzden mutsuz olmam imkansız. Kariyerimin başından beri Red Bull ailesindeyim ve her zaman Red Bull Racing'de yarışmanın ana hedeflerimden birisi olduğunu soyledim. Ancak yarış pilotu olarak McLaren ailesi de beni motive ediyor. Bu acıdan hayal kırıklığı yaşamam imkansız." "Renault'da boşluk olmaması beni endişelendirmesi cunku farklı seceneklerin mumkun olacağını biliyordum. Bu yuzden Macaristan'da endişeli değildim. Renault konusunda en tehlikeli seceneğin Ricciardo olduğunu biliyordum. Bu yuzden diğer seceneklere hazırlandık." dedi. Sainz, McLaren ile goruşmelerin son dakikada gercekleşmediğini, zaten bu konuda bir surecin bir zamandır devam ettiğini belirtti. Sainz "Daniel'in Renault'ya gececeğini acıklamasının ardından, bir sure nereye gideceğimi bilmiyordum. Seceneklerimi değerlendirmem gerekiyordu ve McLaren her zaman, o takımlardan birisiydi. İki senedir McLaren yonetimi ile bağlantı halindeydim. Bu acıdan sakindim. Ancak Red Bull'da olacakları bekleyip, ona gore karar vermem gerekiyordu." "Red Bull ailesinden ayrılıyorum ancak Formula 1 kariyerimi onlara borcluyum. Onlar bana F1'de yarışma şansını verdiği icin, gelecek sene McLaren'da yarışabileceğim. F1'de kendim icin yeni bir donem başlıyor. İlk defa iki senelik bir anlaşma imzaladım." dedi. McLaren'a gecmesinin hemen ardından her şeyin yolunda gitmeme ihtimalinin olduğunun hatırlatılması uzerine Sainz, "Daha gencim ve McLaren'de işler yolunda gitmezse sabırlı olabilirim. Aynı zamanda McLaren'ın ait olduğu yere donmesine yardımcı olma konusunda motive olmuş durumdayım." cevabını verdi. Sainz, McLaren ile yaptığı goruşmelerin Fernando Alonso'nun emeklilik kararından bağımsız bir şekilde yurutulduğunu soyledi. Sainz "Fernando'nun ne yapacağını bilmiyordum. Benimle ilgiliydiler ve bu ilgi karşılıklıydı. Kendime cok guveniyorum. Fernando'nun tarihin en iyi suruculerinden birisi olduğunu ve onunla aynı aracı paylaşmanın cok zor olacağını biliyordum ancak McLaren da bana guvendi. Birlikte başarılı olmaya calışacağız. Onlar gibi daha onceden kazananlar, tekrar kazanmayı hatırlayacaktır." cevabını verdi.
MOTORSPORT __________________