Fernando Alonso, Red Bull'u 2019 icin kendisine teklifte bulunduğunu fakat kendisinin bunu geri cevirdiğini soyledi. Fernando Alonso, gectiğimiz hafta 2018 sonunda Formula 1'den emekli olacağını acıklamış ve hayranlarını uzmuştu. İspanyol surucu ayrılmasının sebebi olarak pist ustundeki aksiyonun azlığını ve yarışların onceden tahmin edilebilir olmasını işaret etmişti. Bununla birlikte yaz arasında Daniel Ricciardo, Red Bull'dan ayrılma kararı aldı ve Avusturyalı ekibin boş koltuğu icin Alonso'nun ismi gecti. Ama Christian Horner, Alonso'nun gittiği her takımda kaos yarattığı icin kendisini takımda istemediklerini dile getirdi. Belcika'da konuşan Alonso, durumu boyle olmadığını, aksine Red Bull'dan teklif aldığını soyluyor. İspanyol pilot, "Bu yıl Ferrari, Mercedes ve Red Bull'dan oluşan en iyi uc takımın birisinden birkac kez teklif aldım." "Bu seruvene katılmak benim icin bir secenek değildi cunku Formula 1 bana istediğim zorlukları vermiyordu." "Formula 1 haricinde beni zorlayan, beni daha komple bir surucu haline getiren, farklı motor sporları serilerini deniyorum. 2019'da bunu yapmaya calışacağım." dedi. Ricciardo'nun Red Bull'daki boş koltuğuna atıfta bulunup bulunmadığı sorusuna ise, "Evet." yanıtını verdi. MOTORSPORT
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- F1/Alonso, Red Bull'un teklifini reddetmiş!