Fernando Alonso, 2019'da F1'den ayrılmasını bir elveda olarak gorduğunu soyledi. Fernando Alonso sene sonunda F1'den ayrılacak. İki kez dunya şampiyonunun ayrılışı Formula 1'den emekli olması olarak yorumlandı. Alonso 2019'da Formula 1'de yer almayacak olsa da, Formula 1'e donebileceğini soyledi. Alonso Belcika GP'si surucu basın konferansında "Hayat cok cabuk değişiyor." "Benim icin bu Formula 1'e veda anlamına geliyor, ama işler cabucak değişebilir. Gelecekte ne olacağını bilmediğim icin kapıyı acık bırakıyorum." dedi. McLaren surucusu, ayrılık acıklamasında "Kalbim takımla kalacak. Gelecekte daha iyi ve guclu şekilde geri doneceklerini biliyorum, belki o zaman benim geri donmem icin doğru zaman olur, bu beni mutlu eder." dedi. Alonso "F1'de kalmayacağım cunku kazanan sadece 2 takım var ve onlar aynı suruculerle devam ediyor. Aynı insanlarla aynı işleri yapmaya devam edince bir sure sonra heyecanınızı kaybediyorsunuz, neden bu." dedi. Alonso'nun McLaren'e donduğu 2015'ten beri tek bir podyum bile alamamasının sorun yarattığı soyleniyor. Alonso, Mercedes ya da Ferrari'de olsa sporda kalmaya devam edeceğini soyledi. "Eğer bu iki takımdan birinde olsaydım devam ederdim. Formula 1 her zaman bir ya da iki takımın domine ettiği bir spor olmuştur." “Farklı sezonlarda farklı yıllarda strateji ve lastik acısından daha fazla ozgurluğumuz vardı. Bir takım onde olsa da hava sıcaksa, soğuksa ya da yağmurluysa aksiyon oluyordu." “Stratejide de 2004'te hic yarış kazanamamıştım ama pole pozisyonu ve podyum elde etmiştim cunku cumartesi gunu az yakıtla sıralamaya cıkabiliyordum. Şu anda pek oyle değil." "Bu benim kararım ve mutluyum." "Bu kararı duşunmeye gecen sene başlamıştım, 2018'de takımda cok değişiklik oldu ve bir sene daha kalabileceğimi duşundum, bu duzenlemeyle buyuk lastiklerle suruş yapmayı seviyordum." "Birkac ay once doğru zamanın geldiğini hissettim ve bu spora elveda deme vaktinin geldiğini anladım, guclu hissederken, iyi surerken bırakmak en iyisi." "Kendi kararımı alıp F1'in bana şu anda sunamayacağı heyecanı başka bir seride yaşamak istedim." İspanyol pilot, başka kategorilerde kazanmanın kariyeri icin iyi olacağını soyledi. "Oradaki heyecan gelecek sene F1'de yaşayacağımdan daha fazla olacaktı. Triple Crown bir suredir uzerinde duşunduğum bir şey. En iyi surucu olmak icin ya F1'de 8 şampiyonluk kazanmalıyım, ya da başka serilerde başka araclarla galibiyete ulaşmalıyım." Gelecek sene F1'de buna fırsatım olmayacaktı, gecen hafta soylediğim gibi sadece iki takım kazanabiliyor ve onlar suruculeriyle devam edecekler." "Şu anki F1, cocukluğumda ya da 2001'de katıldığımda hayal ettiğim F1 MOTORSPORT
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- F1/Alonso, Formula 1'den ayrılışını elveda olarak goruyor