Gelecek sene Red Bull adına yarışacak olan Pierre Gasly, yeni takım arkadaşı olacak Max Verstappen ile mucadele etmeye hazır olduğunu hissettiğini soyledi. GP2 Serisi'nde şampiyon olduktan sonra doğrudan Formula 1'de yarışma fırsatı bulamayan ve Japonya'daki Super Formula serisinde mucadele etmek zorunda kalan Gasly, gecen senenin ortasında Toro Rosso adına yarışmaya başlamıştı. Bu sene F1'deki ilk tam sezonunu geciren ve Toro Rosso-Honda ile bazı etkileyici performanslar sergileyen Gasly, gelecek sene Daniel Ricciardo'dan boşalan Red Bull koltuğu icin secilen isim oldu. Gasly, Red Bull'da oldukca yuksek seviyede gorulen Verstappen'e karşı mucadele edecek. Belcika'daki basın toplantısında Gasly, Red Bull geleceği hakkında konuştu. Gasly "F1'de işlerin bu kadar hızlı değişiyor olması harika. Tabii ki yeni mucadele konusunda aşırı heyecanlıyım. Daniel gelişmesini duyduğumda herkes gibi ben de cok şaşırdım. Benim icin harika bir şans olabileceğini biliyordum. Tatilin keyfini cıkarırken, STR'de mi kalacağım yoksa Red Bull tulumuna mı geciş yapacağıma dair bir telefon cağrısı bekliyordum." "Helmut arayarak karar verdiklerini ve 2019'dan itibaren Red Bull adına yarışmamı istediklerini soyledi. Bu kararın ardından cok heyecanlıyım. Kariyerim acısından devasa bir adım olacak. Bu sene geride daha 9 yarış olmasına rağmen gelecek sene hakkında konuşmaya başladık." "Max ile mucadele oldukca heyecan verici olacak. Max, griddeki en iyi suruculerden birisi. Benim icin harika fırsat olacak. Max ile harika bir ilişkiye sahibim. Onu uzun zamandır tanıyorum ve kartingde birbirimize karşı mucadele etmiştik." "Uzun vadede hedefim, bu işte en iyisi olmak. En iyi olmak istiyorsam, o zaman en iyilere karşı mucadele etmeliyim." "İlk sıralar icin mucadele edeceğim, bu acıdan gelecek sene baskı tamamen farklı olacak. Hızlı bir partnerim olacak ancak bu mucadeleye hazırım. Daha oğrenecek cok şeyim olduğunu biliyorum ancak tamamen gorevime odaklanmış durumdayım. Red Bull'a beni secerek oynadıkları kumarda haklı olduklarını gostermek istiyorum." "En ust seviyede olacağımı biliyorum. Motivasyon icin başka kimseye ihtiyac duymam. Kendi kendimi motive edebilirim." dedi. MOTORSPORT
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- F1/Gasly, Verstappen'le mucadeleye hazır