Şampiyona lideri Lewis Hamilton, sene sonunda Formula 1'den ayrılacak olan eski takım arkadaşı Fernando Alonso hakkında konuştu ve onun, şu ana kadar yarıştığı en buyuk rakibi olduğunu soyledi. 2 kez Formula 1 şampiyonluğu kazanan Fernando Alonso, sene sonunda Formula 1'deki 17 senelik kariyerini sonlandıracak. Alonso, geriye donme konusunda kapıyı acık bıraksa da bunun olup olmayacağı bilinmiyor. 2005 ve 2006 yıllarında Renault ile şampiyon olan Alonso, 32 galibiyet ile F1 tarihinde en cok kazanan 6. pilot konumunda. Buna rağmen Alonso, tarihin en iyi pilotlarından birisi olarak gorulse de 12 senedir şampiyonluk kazanamıyor. Hamilton, 2007'de takım arkadaşı olan Alonso'nun daha fazla başarıyı hak ettiğini ancak gunumuzde başarılı kariyerlerin sadece yetenekle belirlenmediğini soyledi. Sky Sports'a konuşan Hamilton "Onun yeteneklerine gore başarılar elde edememesinin uzucu olduğunu soylemeliyim." "Ancak spor cok ilginc bir mekanizma. Burada sadece en buyuk pilot başarılı olmaz. Manevralarınız ve oyunu nasıl oynadığınız da onemlidir. Satranc oyunu gibi, pozisyonunuz onemlidir. Farklı şeyler, paketin birer parcası olarak gorev yapar." "Ancak o, en buyuk pilotlardan birisi oldu. Benim icin o, muhtemelen yarıştığım en buyuk pilottu. Ona gelecekte başarılar diliyorum." dedi. Alonso, sene sonunda emekli olduğunda herhangi bir sorun yaşamamış olursa 311 yarışa cıkmış olacak. Bu rakamla Formula 1 tarihinde en cok yarışan 2. pilot konumunda olacak. Hamilton "17 sene oldukca fazla ve bu acıdan ona buyuk saygı duyuyorum. Cunku bu kolay bir şey değil." "Bu kadar uzun sure yarışan diğer pilotları da gorebilirsiniz. Jenson da uzun sure yarıştı. Basketbolda Kobe Bryant da bu kadar uzun sure mucadele eden isimlerden. Bu, buyuk bir adanmışlık gerektirir. Bu, insanların anlayıp takdir edemeyeceği kadar buyuk bir adanmışlıktır." "Ancak ben sporun icerisinde olduğum icin doğal olarak takdir edebilirim." dedi. MOTORSPORT
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- F1/Hamilton: Alonso yarıştığım en buyuk pilottu