MotoGP'de yarış kazanmayı başaran Cal Crutchlow, Honda fabrika takımıyla olan sozleşmesini 2020 sonuna kadar uzattığını acıkladı. 32 yaşındaki Crutchlow, 2015'ten bu yana Honda'nın uydu takımı olan LCR icin mucadele ediyor gecen yılın sonunda Honda'nın ile anlaşarak Japon ureticinin desteğini almaya başladı. Britanyalı surucu, şu anda LCR'deki gorevlerinin yanı sıra Japon ureticinin gelişim calışmalarında aktif bir goreve sahip. Yaptığı bu calışmaların ardından gelecek yılın sonunda bitecek olan anlaşmasını bir yıl daha uzattı. Crutchlow bu sure icerisinde LCR adına yarışmayı surdurecek. "Honda HRC ve LCR Honda ile olan anlaşmamı 2020 sonuna kadar uzatmaktan ve yenilemekten memnuniyet duyuyorum." "Hepimiz gercekten cok cabaladık ve buyuk başarılar elde ettik. Bunu surdurmeye devam edeceğimizden eminim." "Daha once soylediğim gibi Honda'dan isteyebileceğim en iyi desteği alıyorum. Lucio ve ekibi bana her hafta sonu rekabetci bir motosiklet verme konusunda harika bir iş yapıyor." Crutchlow şu anda MotoGP şampiyonasını sekizinci sırada gotururken, sezonun ikinci yarışı olan Arjantin'de galibiyete ulaşmayı başardı. Honda Racing Corporation, "Cal'ın sozleşmesini uzattığımızı acıklamaktan memnuniyet duyuyoruz." "Gecen yıl, 2018 ve 2019 yıllarında HRC fabrika surucusu olması konusunda kendisiyle anlaştık. Bu yıl guclu performansını ve yeteneğini ortaya koydu. Performansıyla bir fabrika takımı surucusu olmayı hak ediyor." dedi. Crutchlow'un yeni sezonda LCR'de Takaaki Nakagami ile takım arkadaşı olmaya devam etmesi bekleniyor. MOTORSPORT