Ford’un WEC surucusu Andy Priaulx, Formula E’nin yakaladığı başarının ardından eSpor'u kucumsemenin yanlış olacağını duşunuyor. Priaulx, Silverstone’daki Le Mans eSpor Serisi’nin tanıtımına katılmış ve Aston Martin surucusu Darren Turner ile simulasyonda dostca yarışmışlardı. Priaulx, Formula E’nin spora yeni bir fikir olarak girdiğini ve eSpor ilk başlarda herkes tarafından şupheli şekilde karşılansa da artık her ureticinin bir eSpor takımı olduğunu soyluyor. LMES’in duyurulduğu etkinlikte Motorsport.com'a konuşan Priaulx “Formula E’ye bakıp 'Bunun işe yarayacağını duşunmuyorum' demiştim, ancak işe yaradı ve başarılı oldu. eSpor'da da aynısı olacak, bunu takip etmeliyiz.” “eSpor, motor sporlarını taraftarlara, halka ve herkese daha ulaşılabilir hale getiriyor ve herkese mucadele etme fırsatı tanıyor. eSpor insanları bir araya getirip onların eğlenmesini sağlıyor. İşte bunu seviyoruz.” “Biz gercek şeylerle yarışacak kadar şanslıyız, ancak eğer yuksek seviyelerde rekabet ediyorsanız simulatorde de benzer deneyim elde edebilirsiniz. Bu sadece baskı altında gosterdiğiniz performansla alakalı.” 3 kez WTC şampiyonu, baskı altındaki performansını ve konsantrasyon seviyesini arttırabilmek icin simulasyonda antrenman yapıyor. “Son 5 senedir simulasyonda calışıyorum.” “Bu ekstra deneyimi elde edebilmek harika. Simulatorde, konsantrasyonu ve baskı altında calışabilme yeteneklerinizi geliştirebilirsiniz.” "Simulatorde ihtiyacınız olan bazı yetenekler var. Konsantrasyon, hataları minimuma indirme, pisti oğrenme ve yarış cizgileri uzerinde calışma gibi şeyleri gercek yarış hayatına aktarabilirsiniz." “İş hissetmeye geldiğinde kesinlikle gerceği deneyimlemelisiniz. Ancak yazılımların nasıl evrildiğini ve geliştiğini net şekilde gorebiliyorum. Gerceğe her gecen gun daha da yaklaşıyoruz.” MOTORSPORT