Sebastian Vettel, sezonun kalan 9 yarışında şampiyona lideri Lewis Hamilton'la olan farkı kapatma konusunda iyimser olduğunu soyledi. Vettel, sezonun ilk yarısında en istikrarlı araca sahip pilot gibiydi ancak ozellikle Almanya GP'de lider giderken pist dışına cıkarak 25 puanı kaybetmesiyle buyuk yara aldı. Mercedes pilotu Lewis Hamilton, Vettel'in yaşadığı sorunların ardından sezonun ilk yarısını 24 puan farkla lider olarak tamamladı. Bugunku basın toplantısında Vettel'e, ilk yarısını lider olarak tamamladığı gecen seneye kıyasla daha iyimser olup olmadığı soruldu. Vettel, "Evet, gecen seneyi tam olarak hatırlamıyorum. Kilit nokta hıza sahip olmak olacak. Sonucu bu belirleyecek. Acıkcası puan durumu acısından biraz geride olduğumuzu biliyoruz ancak bu konuda artık yapabileceğimiz bir şey yok. Gecen senelerde de durum daha kotu gorunurken tersine cevirebildik. Bu acıdan hızlı olmamız kritik olacak." dedi. Bu sene Ferrari'nin Spa ve Monza'da gecen seneye kıyasla daha guclu olacakmış gibi gorunduğunun soylenmesi uzerine Vettel "Henuz bilmiyorum. Goreceğiz. Acıkcası şu anda soylemek, şu anda bunu bilmek zor. Ancak aracımız bu tur pistlerde oldukca guclu gorundu. Bu acıdan, daha once soylediğim gibi kilit nokta hız, her yerde hızlı olmak olacak. Bu yuzden elimizden geleni yapacağız. Bu hafta sonu icin bazı yeni parcalarımız olacak. Bakalım ne durumda olacağız?" dedi. Ferrari ile şampiyon olmak icin gereken her şeye sahip olup olmadığının sorulması uzerine Vettel "Umarım oyledir. Evet. Takıma ilk katıldığımda değişim donemiydi. O donemden beri takım olarak daha guclu olmak icin cok iyi iş cıkardık. Gelişim hızını arttırdık ve sezon boyunca guclu olmayı başardık. Bunlar onemli konulardı. Sonuna kadar şampiyonluk mucadelesi verebilmek icin bu ozelliklere sahip olmalısınız." cevabını verdi. Roportajın devamı şu şekilde oldu: Ferrari'nin 2018'in ilk yarısında daha guclu olduğuna, Mercedes'in daha iyi iş cıkararak lider durumunda olduğuna katılıyor musun? Bilmiyorum. Daha guclu olup oyle ya da boyle kazanamadığımız yarışlar oldu. Ancak onların guclu olduğu ve kazanamadıkları yarışlar da oldu. Bu acıdan eşit durumdayız diyebilirim. Yaz mevsiminden once Mercedes herkesten gucluydu ancak tatilden once biz yine onları yakalayabildik. Macaristan'da kuru zeminde onlardan biraz ondeydik. Soylediğim gibi, sene sonuna kadar cok yakın olacak. Onumuze gelen fırsatları değerlendirmeliyiz. İki farklı insanın mucadelesini izliyoruz. Lewis jet sosyeteden, sen ise tam zıttı. Unlu bir isimden ziyade sporcu olarak mı değerlendirilmek istiyorsun? Ne olarak gorulduğumu pek onemsemiyorum ancak unlu bir olmaya calışmıyorum. Sporcu olmaktan gurur duyuyorum. İnsanlar bu şekilde goruyorsa, o zaman sorun yok ancak herkes istediği gibi duşunebilir. Evet, cok farklıyız ancak diğer taraftan aynı tutkuyu paylaşıyoruz. Bu acıdan ortak noktamız var. Ancak evet, unluler dunyasını sevmiyorum. Bu şekilde bağdaştırma yapılmasını sevmiyorum. Sporcu olarak daha mutluyum. Pierre Gasly, Red Bull'a gidiyor. Kendi gecmişine baktığında, Red Bull'a gecişin hakkında ne hatırlıyorsun? Onu tebrik ediyorum. Henuz kendisini gormedim ancak acıkcası devasa bir şans yakaladı. Bu yuzden cok mutlu olmalı. Evet, ne yapması gerektiğini bildiğini duşunuyorum. Hıza sahip, aksi takdirde bu işi alamazdı. Bakalım neler olacak. Ben kendi donemimi tam olarak hatırlamıyorum. Cok uzun zaman onceydi ancak evet, devasa bir adımdı. Belki bana gore durumu biraz farklı olabilir cunku o donemde Red Bull henuz kazanan bir takım değildi. Şimdi ise dunya şampiyonlukları kazanmış, kazanan bir takım konumunda. Bu acıdan benim icin biraz daha kolay olmuş olabilir cunku o donemde takım henuz yarış galibiyeti ve şampiyonluk mucadelesi vermiyordu. Fernando'nun ayrılışı... Onun kariyeri neden, seninki kadar verimli olmadı? Biliyorsun, hepimiz oradaydık. Bunu ona sorsan daha iyi olur sanırım. O bırakmaya karar verdi, bu acıdan onun icin en iyisini diliyorum. Diğer kategorilerde yarışmaya devam edeceğinden oldukca eminim. Belki geri doner, bilmiyorum. Aska bilemezsiniz. Acıkcası son seneleri kesinlikle umduğu gibi olmadı ancak durum boyle. Herkes kendine bakıyor. Diğerleri ancak dışarıdan bakmış oluyor. Karar surecinde yer almıyorsanız, tam olarak neler yaşandığını bilemezsiniz. Daha cok kazanamamasının nedeni, son senelerde cok acık bir şekilde kazanabileceği bir pakete sahip olmaması. Ancak bu yoldan gitmeyi kendisi secti. Bazen bu tur hamleleriniz işe yarar, bazen yaramaz. MOTORSPORT